Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advance

Hyper-V specific discussions

Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advance

Veeam Logoby firebits » Thu Jun 02, 2016 8:23 am

Hi

I think I have misunderstood the Backup Copy Job process. My understanding was that this would copy the backups to a secondary storage for offsite (USB Drives in this case). I want to backup the VM's to local (internal) storage on the Veeam Server and have a copy of that backup on external, rotated media. How can I do this?
firebits
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Tue May 31, 2016 11:00 pm
Full Name: Brian Campbell

Re: Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advanc

Veeam Logoby Shestakov » Thu Jun 02, 2016 9:27 am

Hi Brian and welcome to the community!
Your understanding is correct you need to backup VMs first using backup job and than if you wish to copy existing backups, you create backup copy job.
Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advanc

Veeam Logoby firebits » Thu Jun 02, 2016 11:21 am

I must be doing something wrong, I first setup the Backup Copy Job adding the VM's from backup but the only files to come across to the USB drive is Veeam config backups. Today I removed the VM's from backups and added again through infrastructure but still nothing is happening. The job is running but with very little action.
firebits
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Tue May 31, 2016 11:00 pm
Full Name: Brian Campbell

Re: Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advanc

Veeam Logoby nefes » Thu Jun 02, 2016 11:28 am

I suppose the problem you are facing - your backups are too old and does not fit Backup Copy interval.
Please see this help page to understand how backup copy intervals work.
nefes
Veeam Software
 
Posts: 534
Liked: 125 times
Joined: Mon Dec 10, 2012 8:44 am
Full Name: Nikita Efes

Re: Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advanc

Veeam Logoby firebits » Thu Jun 02, 2016 11:30 am

It's all new, First backups really. 2.4Tb of backup files and a 4Tb USB Drive waiting for backups
firebits
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Tue May 31, 2016 11:00 pm
Full Name: Brian Campbell

Re: Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advanc

Veeam Logoby firebits » Thu Jun 02, 2016 11:43 am

Issue found, Noob issue. Wrong repo set in target. Cannot be changed on the existing job, a new Job has to be created. No doubt there will be more silly questions to be asked.
firebits
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Tue May 31, 2016 11:00 pm
Full Name: Brian Campbell

Re: Backup Copy Job - Noobie Questions - Apologies in advanc

Veeam Logoby Shestakov » Thu Jun 02, 2016 11:49 am

Glad the issue is found, but actually you can just change the source in the job options.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov


Return to Microsoft Hyper-V



Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Yahoo [Bot] and 11 guests