Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Hyper-V specific discussions

Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby m.day » Tue Dec 17, 2013 5:26 pm

Hello everybody,

I have a new install of Veeam backup 7.0 and I'm trying to configure it for use. I have 2 2012 R2 Hyper-V hosts that each have 3 VM's running. When I added the Hosts to the Veeam Infrastructure, the VM's do not appear.

I'm curious if something with the actual setup of my Hyper-V host is causing the issue. (For example, the VHD for the VM's are stored on a D: drive instead of the C:) If I go to file view, I can see the files associated with the VM's.

My question is, how can I get the VM's to appear under their respective hosts in the Infrastructure view?
m.day
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Mon Dec 09, 2013 5:44 pm
Full Name: Matthew Day

Re: Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby Gostev » Tue Dec 17, 2013 5:51 pm

Hello, do you have the 7.0 R2 update installed? The RTM version of 7.0 was released back in August, so it did not support Hyper-V 2012 R2 yet.
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21390
Liked: 2349 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby m.day » Tue Dec 17, 2013 6:09 pm

That was the problem!

I didn't even think to look for an R2 update.

Thanks!
m.day
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Mon Dec 09, 2013 5:44 pm
Full Name: Matthew Day

Re: Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby toxuser » Mon Dec 23, 2013 3:45 pm

Hello,

I've just downloaded the "free" version of Veeam to test against our Hyper-V server but i'm having the same problem as the op, i'm running Hyper-V server 2012.

I've just checked the version of Veeam that i'm using and it's 7.0.0.690, is this compatible with Hyper-V server 2012? If it is compatible any idea why i'm not seeing any virtual machines listed?

Thanks
toxuser
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Mon Dec 23, 2013 3:41 pm

Re: Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Dec 23, 2013 3:54 pm

toxuser wrote:I've just checked the version of Veeam that i'm using and it's 7.0.0.690, is this compatible with Hyper-V server 2012? If it is compatible any idea why i'm not seeing any virtual machines listed?

The build number .690 is 7.0 RTM build compatible with Hyper-V 2012, but not with Hyper-V 2012 R2. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby Gostev » Mon Dec 23, 2013 3:56 pm

You need to download and apply the R2 update (see on top of the Download area with big exclamation mark).
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21390
Liked: 2349 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: Cannot see VM's in Backup 7.0 Infrastructure

Veeam Logoby toxuser » Mon Dec 23, 2013 4:21 pm

Gostev wrote:You need to download and apply the R2 update (see on top of the Download area with big exclamation mark).


Hi Gostev,

That seems to have fixed it, thank you very much for your help.
toxuser
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Mon Dec 23, 2013 3:41 pm


Return to Microsoft Hyper-V



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests