Hyper-v cluster error

Hyper-V specific discussions

Hyper-v cluster error

Veeam Logoby emad » Sun Nov 06, 2016 10:20 am

Veeam B&R 9 failed to connected to Hyper-v cluster however, it was working two days ago properly. When i choose backup Infrastructure >>>>>managed servers...Microsoft hyper>>>>hyper-v clusters, it shows the cluster IP address, but can't expand nodes under it. I got the error ' failed to create hyper-v clusterWmiUtilis: server does not exist or access denied, check firewall settings'
and if I perform right click on cluster IP address and click rescan it generates "Host discovery failed"
I did the following attempt but with no success :
1-Disable firewall and antivirus on Cluster nodes.
2-confirmed that the veeam account used in configuration is local admin in all nodes.
3-Tried to reconfigure again with Domain admin account.
Could any one help me, please?
emad
Influencer
 
Posts: 16
Liked: never
Joined: Sun Aug 21, 2016 10:33 am
Full Name: Emad Yehia

Re: Hyper-v cluster error

Veeam Logoby Mike Resseler » Mon Nov 07, 2016 10:36 am

Hi Emad,

Did you do any updates recently? Updates to cluster nodes, Hyper-V, Veeam B&R, anything?

Another really stupid question... Is everything OK with your domain controller? (I have seen these type of issues when the active directory service got into trouble... Always took us a while to figure out where the exact problem was...)

If none of these things happened, please create a support call so our engineers can dive deeper into the logs to see where the discovery fails

Thanks
Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 3150
Liked: 362 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Hyper-v cluster error

Veeam Logoby emad » Thu Nov 10, 2016 10:29 am

HI Mike,
Thanks for your reply I think that i solved the problem by excluding Veeam B&R directory path from antivirus scanning, however i tried to disable antivirus before but with no success. Finally every thing is working fine now.
Thanks
emad
Influencer
 
Posts: 16
Liked: never
Joined: Sun Aug 21, 2016 10:33 am
Full Name: Emad Yehia

Re: Hyper-v cluster error

Veeam Logoby Mike Resseler » Thu Nov 10, 2016 1:29 pm

Emad,
So, just so I understand it clearly. Disabling AV didn't work. Excluding did. What kind of AV are you using? I know there are a few where disabling doesn't stop it from actually still protecting certain parts of the OS and it is always good to know for us which ones act like that (it is some sort of tamper protection :-))

Thanks
Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 3150
Liked: 362 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler

Re: Hyper-v cluster error

Veeam Logoby emad » Sun Nov 13, 2016 7:34 am

Hello Mike,
I know that it is confusing a little bit, but when you use Kaspersky you should be familiar with this cases :D .
eventually it is working now with excluding setup directory path from Kaspersky scanning. :)
emad
Influencer
 
Posts: 16
Liked: never
Joined: Sun Aug 21, 2016 10:33 am
Full Name: Emad Yehia

Re: Hyper-v cluster error

Veeam Logoby Mike Resseler » Sun Nov 13, 2016 7:37 am

Emad,

I personally don't use Kapersky but I will look into it when I have some time available to understand how it works... Certainly can help me in other cases.

Thanks for the info, and for the solution... I will keep this certainly in mind ;-)
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 3150
Liked: 362 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler


Return to Microsoft Hyper-V



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 14 guests