Discussions specific to the Microsoft Hyper-V hypervisor
Post Reply
ChristianBarrett
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mar 30, 2016 2:13 pm
Full Name: Christian Barrett
Contact:

I have changed IP address for my Hyper-v

Post by ChristianBarrett » Apr 20, 2016 5:48 pm

I've changed the IPAddress for my Hyper-v, the Backups are failing with RPC Server error.
Hyper V in Veeam is looking at the old IP address, I have tried to edit the Hyper-v IP address, but it will not let me change it.

nefes
Veeam Software
Posts: 628
Liked: 156 times
Joined: Dec 10, 2012 8:44 am
Full Name: Nikita Efes
Contact:

Re: I have changed IP address for my Hyper-v

Post by nefes » Apr 20, 2016 9:49 pm

Is your server added to Veeam by IP or hostname?
With hostname it should work after changing IP.
With IP you have 2 ways: re-add host by new IP and re-create all jobs (not the best way if you have a lot of jobs and backups) or open support case and ask them to assist you changing IP address in database.

ChristianBarrett
Novice
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mar 30, 2016 2:13 pm
Full Name: Christian Barrett
Contact:

Re: I have changed IP address for my Hyper-v

Post by ChristianBarrett » Apr 21, 2016 4:39 am

Thanks for your response, I didn't have many jobs, so I added new host and recreated jobs.

P.Tide
Product Manager
Posts: 5260
Liked: 459 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: I have changed IP address for my Hyper-v

Post by P.Tide » Apr 21, 2016 10:07 am

Hi,

Please take a look at this KB, although it describes how to replace a VC it should work for Hyper-V as well.

Thank you.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22968
Liked: 1555 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: I have changed IP address for my Hyper-v

Post by Vitaliy S. » Apr 21, 2016 12:22 pm

Also try to run an infrastructure rescan procedure, might fix this as well.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests