Discussions specific to the Microsoft Hyper-V hypervisor
Post Reply
blodsbror
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 1 time
Joined: Apr 02, 2014 7:40 pm
Full Name: Evan Williams
Contact:

object was not found

Post by blodsbror » Apr 21, 2014 5:43 pm

Hi,

I had to recreate a VM in Hyper-V (create a new one with blank disks and then attach the old disks). However now, when trying to backup the VM I get 'object was not found' and the VM fails.
I've read through the forums, and tried removing the VM from the job - re-scanning the Hyper-V host (actually I re-scanned them all), and then re-adding the VM to the job. But I still get the same error.
If I try to re-calculate the job, it works fine, and reports the size of the VM correctly.

Any further ideas or things to try here ?

Thanks!

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22747
Liked: 1518 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: object was not found

Post by Vitaliy S. » Apr 21, 2014 8:16 pm

Hello Evan,

Have you rescanned Hyper-V volumes too, like it is described over here?

Thank you!

blodsbror
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 1 time
Joined: Apr 02, 2014 7:40 pm
Full Name: Evan Williams
Contact:

Re: object was not found

Post by blodsbror » Apr 21, 2014 8:31 pm

Hi!

Thanks for the reply. No I haven't actually, can try that now. Just out of curiosity - I thought that Veeam was meant to automatically do that each night ?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22747
Liked: 1518 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: object was not found

Post by Vitaliy S. » Apr 21, 2014 8:44 pm

Yes, as far as I remember these tasks are scheduled to run every day. Did you wait for this time?

blodsbror
Enthusiast
Posts: 49
Liked: 1 time
Joined: Apr 02, 2014 7:40 pm
Full Name: Evan Williams
Contact:

Re: object was not found

Post by blodsbror » Apr 22, 2014 8:21 pm 1 person likes this post

What actually fixed this, was adding individual clusters to Veeam -instead of using SCVMM and populating all of the hosts/clusters. I then recreated the jobs from scratch, which made things run smoothly.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22747
Liked: 1518 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: object was not found

Post by Vitaliy S. » Apr 22, 2014 8:44 pm

In this case virtual infrastructure topology was collected from scratch, that is why you didn't see the same error message. I still wonder what was the reason for this issue in the first configuration...

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests