Discussions specific to the Microsoft Hyper-V hypervisor
Post Reply
jkettler
Enthusiast
Posts: 39
Liked: 1 time
Joined: Apr 20, 2012 3:54 pm
Contact:

Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by jkettler » Sep 14, 2012 6:46 pm

Hi there. I did a failover test of our replicas last night. I have re-ip rules setup in the jobs but the replica VMs did not actually apply those rules to the virtual NIC, which was also not joined to a virtual network. This causes a 10+ minute timeout before "Preparing network connections..." allows me to login to the server. Obviously we want to streamline bringing the replicas online in the new subnet.

Am I missing some replica job options to make sure the NICs are enabled and have the new addresses? Thanks!

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24304
Liked: 3335 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by Gostev » Sep 14, 2012 8:47 pm

So, the real problem is not lack of re-IP, but the fact that your vNIC is not even connected to the network. This is what really has to be troubleshoot here.

The reason why your vNIC ends up being disconnect on replica should be clear from reviewing failover log, so please open a support case and provide support logs package, as explained when you click New Topic. Please also include support case ID here, so we are able to lookup resolution for future readers, in case you don't come back to post one ;)

Thanks!

jkettler
Enthusiast
Posts: 39
Liked: 1 time
Joined: Apr 20, 2012 3:54 pm
Contact:

Re: Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by jkettler » Sep 14, 2012 9:11 pm

Sorry. The "once-per-day e-mail" of support cases is slow and frustrating, so I thought I'd take a shot here to speed things up (which is what I though was the point of a user forum?). Will do, though.

foggy
Veeam Software
Posts: 17931
Liked: 1512 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by foggy » Sep 17, 2012 9:32 am

This kind of issues cannot be investigated without logs review that can be performed by support only. People behind this forum cannot read logs, the forum has a bit different purpose (this is also explained when you click New Topic, btw).

jkettler
Enthusiast
Posts: 39
Liked: 1 time
Joined: Apr 20, 2012 3:54 pm
Contact:

Re: Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by jkettler » Sep 24, 2012 2:12 pm

My case regarding this issue is still open (# 5216226). According to Veeam tech the fail-over log did not indicate why the NICs are not re-enabling. I could manually enable the NICs but re-IP does not seem to work on all (2 of the 3 tested had their re-IP'ed address applied). Will continue to update in case anyone else has this issue.

jkettler
Enthusiast
Posts: 39
Liked: 1 time
Joined: Apr 20, 2012 3:54 pm
Contact:

Re: Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by jkettler » Oct 19, 2012 6:40 pm 1 person likes this post

I tested our fail-over and fail-back last weekend and encountered the same problem with Re-IP not working upon fail-back. Worked with support today who says this is a known issue and will be fixed in 6.5, if anyone is wondering.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 24304
Liked: 3335 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Re-IP and Virtual NIC enabling

Post by Gostev » Oct 19, 2012 9:44 pm

Thanks for the update!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: wishr and 13 guests