replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Hyper-V specific discussions

replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Veeam Logoby frankive » Mon Feb 24, 2014 10:47 pm

I have tested a setup where i try to replica from a 2012 failover cluster hyper-v to a 2012 R2 faiilover cluster. The replica works fine but when I try to failback i get errors saying Cannot load virtual machine configuration: the data version is not supported.
Seems like the same error stated here: http://support.altaro.com/customer/port ... -v-manager

Can I assume that replication from a 2012 cluster from/to a 2012 R2 cluster will not work?
frankive
Service Provider
 
Posts: 720
Liked: 86 times
Joined: Tue May 14, 2013 8:35 pm
Location: Norway
Full Name: Frank Iversen

Re: replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Veeam Logoby foggy » Tue Feb 25, 2014 6:20 am

Frank, are you talking about failback to the original VM or failover to the replica VM? Basically, replication to a higher hypervisor version is fully supported.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14765
Liked: 1083 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Veeam Logoby frankive » Tue Feb 25, 2014 11:28 am

I tried to fallback my replica to original production.
How can I chek which VM virtual hardware I got? Since i created that VM on a 2012 cluster it should be compatible with his when I fallback also?
frankive
Service Provider
 
Posts: 720
Liked: 86 times
Joined: Tue May 14, 2013 8:35 pm
Location: Norway
Full Name: Frank Iversen

Re: replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Veeam Logoby foggy » Tue Feb 25, 2014 11:53 am

There should not be any issues with failback to the original location, so I suggest contacting technical support for further investigation. There's a chance that the replica VM configuration was somehow changed on the target host that resulted in the observed behavior.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14765
Liked: 1083 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

[MERGED] Replicate Hyper-v 2012R2 to 2012

Veeam Logoby Yanish » Fri Nov 21, 2014 2:56 pm

Just wondering if anyone has tried or had experience replicating Hyper-V 2012R2 to 2012?

I know this is not ideal. I have a customer with two sites and the 2nd site is still on 2012 and can not upgarde for a few more months.
We would like to replicate a few VM's to the second site.
The VM's our ofcourse all Gen1 as Gen2 will obviously not work on 2012R2.

Thnx
Gil
Gil Gross- Technical Lead G-Net Ltd
Yanish
Enthusiast
 
Posts: 31
Liked: 3 times
Joined: Sun Nov 11, 2012 9:44 am
Location: Israel
Full Name: Gil Gross

Re: replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Veeam Logoby foggy » Fri Nov 21, 2014 3:20 pm

Gil, please see the discussion above. Replication to a lower hypervisor version is not supported.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14765
Liked: 1083 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: replica between 2012 primary site and 2012 R2 DR

Veeam Logoby Yanish » Fri Nov 21, 2014 3:34 pm

Thanks for your swift answer
Gil Gross- Technical Lead G-Net Ltd
Yanish
Enthusiast
 
Posts: 31
Liked: 3 times
Joined: Sun Nov 11, 2012 9:44 am
Location: Israel
Full Name: Gil Gross


Return to Microsoft Hyper-V



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests