Discussions specific to the Microsoft Hyper-V hypervisor
Post Reply
Ultra_Cool
Service Provider
Posts: 127
Liked: 3 times
Joined: Oct 30, 2012 12:18 pm
Location: Helsingborg, Sweden
Contact:

Secondary Veeam License

Post by Ultra_Cool » Jan 23, 2014 12:36 pm

Hello,

If I want to deploy secondary veeam server, do I need to have new license for it or I can you that one from my Primary?

foggy
Veeam Software
Posts: 18439
Liked: 1588 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Secondary Veeam License

Post by foggy » Jan 23, 2014 12:50 pm

You do not need a separate license to install second Veeam B&R instance. The product is licensed per socket of the hosts your backed up/replicated VMs reside on, not by the number of product instances installed. Just use Enterprise Manager to manage all backup servers from a single web-based console and to push your single license file to them.

Ultra_Cool
Service Provider
Posts: 127
Liked: 3 times
Joined: Oct 30, 2012 12:18 pm
Location: Helsingborg, Sweden
Contact:

Re: Secondary Veeam License

Post by Ultra_Cool » Jan 23, 2014 1:00 pm

Hello,

We will use licenses per vm not per socket (we choose that one because of hosting, and our clients doesnt have more than 5-6 vm's) and because of that I am asking if we need additional license for secondary veeam?

foggy
Veeam Software
Posts: 18439
Liked: 1588 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Secondary Veeam License

Post by foggy » Jan 23, 2014 1:44 pm

I see. In this case additional license is also not required.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests