Veeam - How to disable the backup for 1 node?

Hyper-V specific discussions

Veeam - How to disable the backup for 1 node?

Veeam Logoby stevendahdah » Thu Aug 10, 2017 4:18 pm

Dear All,

I have Veeam Backup and replication software, i added the cluster to it.

The idea i want to disable the backup for one node in the cluster.

I could not find a way to remove it. I can only remove the cluster server.

Is there a way to disable the backup for one hyper V in Veeam Backup and replication?
stevendahdah
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Thu Aug 10, 2017 4:14 pm
Full Name: Steven Dahdah

Re: Veeam - How to disable the backup for 1 node?

Veeam Logoby PTide » Thu Aug 10, 2017 6:22 pm

Hi,

So, you've added Hyper-V cluster (how many nodes by the way?) to Veeam console and now you want to be able to backup from all but one nodes, is that correct? May I ask you why do you need that?

Thank you
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3079
Liked: 252 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Veeam - How to disable the backup for 1 node?

Veeam Logoby stevendahdah » Thu Aug 10, 2017 6:28 pm

Well i have in the cluster 5 nodes.

Already veeam backup is backing up all nodes.

But there is a node is for testing i want to disable the backup for it. It is taking so much space.
stevendahdah
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Thu Aug 10, 2017 4:14 pm
Full Name: Steven Dahdah

Re: Veeam - How to disable the backup for 1 node?

Veeam Logoby foggy » Fri Aug 11, 2017 3:33 pm

Steven, how do you add VMs in the backup jobs? You could add that node in exclusions, I suppose.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14904
Liked: 1096 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson


Return to Microsoft Hyper-V



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests