After every restart it stucks with importing past

Real-time performance monitoring and troubleshooting

After every restart it stucks with importing past

Veeam Logoby Marc.H » Fri Jan 09, 2015 8:41 am

Hi,

I have the problem that every time I restart the Veeam One Server or service it stucks with importing past perfomance data.
I have only one VCenter Server (Appliance 5.5 latest Patch) and 11 ESXi Hosts (Latest patch).
Database is on a different server on a SQL Server Instance

Anyone else seeing this problem?

Regards
Marc
Marc.H
Enthusiast
 
Posts: 47
Liked: 6 times
Joined: Wed May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe

Re: After every restart it stucks with importing past

Veeam Logoby Marc.H » Fri Jan 09, 2015 10:30 am

Hi,

it seems I have found two things:

1.) Two of my ESXi Servers did not report any performance data into vcenter as well - I corrected this with restarting the management agents on the ESXi machines
2.) I found a Veeam KB to adjust the values of two REG entries on the ONE Server
HistoryQueryTimeout changed to 3600 (from 900)
RTQueryTimeout changed to 600 (from 300)

After doing both changes it seems to work fine.

Regards
Marc
Marc.H
Enthusiast
 
Posts: 47
Liked: 6 times
Joined: Wed May 23, 2012 7:51 am
Full Name: Marc Holbe

Re: After every restart it stucks with importing past

Veeam Logoby Vitaliy S. » Fri Jan 09, 2015 1:55 pm

Yes, you can either adjust the timeout for historical data collection or disable it completely > http://www.veeam.com/kb1609
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19564
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov


Return to Monitoring



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests