Could not connect to Veeam monitor server

Real-time performance monitoring and troubleshooting

Could not connect to Veeam monitor server

Veeam Logoby solidsystems » Sun Jan 02, 2011 10:12 pm

Hi,

I'm using Veeam Monitor version 5.0 and i recently changed all my esxi server passwords because of a security issue at the company.

Now when I launch Veeam Monitor I get "Could not connect to Veeam monitor server specified in options > client settings"

I have checked the server name and its fine, also in server settings it says Collector is fine, DB is fine and licence is fine.

Any idea's?
Shaun
solidsystems
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Sun Jan 02, 2011 9:35 pm
Location: Derby, UK
Full Name: Shaun Okeefe

Re: Could not connect to Veeam monitor server

Veeam Logoby Vitaliy S. » Mon Jan 03, 2011 11:41 am

Hello Shaun,

Could you please tell me if you are connecting through vCenter Server or using direct ESXi host connections? On top of that, what is the exact error message you see if you right-click on the particular host in Veeam Monitor server?

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19564
Liked: 1103 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Could not connect to Veeam monitor server

Veeam Logoby solidsystems » Mon Jan 03, 2011 3:27 pm

Hi,

I am just using the Veeam monitor .......

Normaly Vsphere client if I wanted to make any changes to the VM's or the esxi settings, but I only want to monitor the VM's so wanted to continue to use Veeam Monitor

So I guess im connecting direct from Veeam monitor to the ESXi's...

I don't see any hosts at all, when I double click on Veeam monitor before it even loads it says..

"Could not connect to Veeam Monitor Server specified in Options > Client Settings"

Shaun
Solid Systems Computer Services
www.sscs.co.uk
solidsystems
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Sun Jan 02, 2011 9:35 pm
Location: Derby, UK
Full Name: Shaun Okeefe

Re: Could not connect to Veeam monitor server

Veeam Logoby Vitaliy S. » Tue Jan 04, 2011 10:42 pm

Shaun,

It would be best if you could contact our support team, though before that I would also try to specify the IP address of the Veeam Monitor Server defined in Options->Client Settings, then restart Veeam DCS service and re-run the application.

Thank you!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19564
Liked: 1103 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Could not connect to Veeam monitor server

Veeam Logoby solidsystems » Tue Jan 04, 2011 11:08 pm

Hi,

That didnt have any effect im afraid, so will take your advice and contact support.

Many thanks for your help,
Shaun
Solid Systems Computer Services
www.sscs.co.uk
solidsystems
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Sun Jan 02, 2011 9:35 pm
Location: Derby, UK
Full Name: Shaun Okeefe


Return to Monitoring



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests