Real-time performance monitoring and troubleshooting
Post Reply
cterrell9
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Apr 13, 2009 4:29 pm
Full Name: Craig Terrell
Contact:

Firewall exception for Veeam Monitor?

Post by cterrell9 »

Does anyone know the specific Windows Firewall exception that needs to be added for the Veeam monitor client to be able to connect? i have it running on the same server as vCenter and I added an exception for Monitor.exe, but it still won't connect unless I disable the firewall completely.

Thank you!

- Craig

ssimakov
Veeam Software
Posts: 359
Liked: 62 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Full Name: Stanislav Simakov
Contact:

Re: Firewall exception for Veeam Monitor?

Post by ssimakov »

The list of TCP/UDP ports used for communication between Monitor client and server is provided in the product Getting Started Guide, page 12: TCP ports 139, 445, 1039 and UDP ports 137, 1434.

cterrell9
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Apr 13, 2009 4:29 pm
Full Name: Craig Terrell
Contact:

Re: Firewall exception for Veeam Monitor?

Post by cterrell9 »

I have all of those enabled, but I still get the "Could not connect to database" message. Is there another range that needs to be opened?

zarthan
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Mar 17, 2009 11:24 pm

Re: Firewall exception for Veeam Monitor?

Post by zarthan »

Is 443 not also required?

cterrell9
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Apr 13, 2009 4:29 pm
Full Name: Craig Terrell
Contact:

Re: Firewall exception for Veeam Monitor?

Post by cterrell9 »

I also have port 443 tcp enabled. Any others you can think of?

cterrell9
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Apr 13, 2009 4:29 pm
Full Name: Craig Terrell
Contact:

Re: Firewall exception for Veeam Monitor?

Post by cterrell9 »

I got it! I apparently had the SQL port 1433 tcp only opened to the local subnet. Once I changed my scope to include the VPN network I was in. Thanks guys!

- Craig

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests