Real-time performance monitoring and troubleshooting
Locked
Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26683
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Gostev »

Video
http://www.youtube.com/watch?v=_spQhSQexsU

Release Notes
http://www.veeam.com/veeam_monitor_4_5_ ... tes_rn.pdf

Download
http://www.veeam.com/vmware-esx-monitor ... nload.html

If you have any questions about this release, please ask in this thread after reviewing FAQ in the following post.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26683
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Gostev »

FAQ

Q: Is it a new purchase to go to version 4.5?
A: With VEEAM, all upgrades are "free" for customers on maintenance (including major releases). All new license purchases include 1 year of maintenance. If you bought Veeam Monitor earlier than 1 year ago, you need to check if you are (and have always been) on maintenance, and thus eligible for free upgrade.

PDMeat
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Oct 12, 2009 6:30 pm
Full Name: Peter Turek
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by PDMeat »

I had a problem on install that I eventually figured out was simply that the Veeam Data Collector service exe file never got swapped. I stopped the VeeamDCS, manually renamed its exe and grabbed the new one from the 4.5 install, restarted the service and it works well now.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26683
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Gostev »

Peter, thank you very much for reporting the issue and resolution - I am not sure why this did not work for you as a part of the automated upgrade procedure.

StanleyCup99
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Oct 20, 2009 3:09 pm
Full Name: Polo Hurtado
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by StanleyCup99 »

Hello,

I have been testing Monitor with an NFR license on v4.0
Can I upgrade to v4.5 in-place, or do i need to request a change to my NFR license?

Thank you for a prompt reply.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24243
Liked: 1859 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Vitaliy S. »

Hello Polo,

Monitor 4.5 uses the same license, so feel free to use the same license file for 4.5 for your testing.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26683
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Gostev »

Yes, in-place upgrade is fully supported.

StanleyCup99
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Oct 20, 2009 3:09 pm
Full Name: Polo Hurtado
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by StanleyCup99 »

Thank you both! I will start testing that version soon, then.

stones2125
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Nov 19, 2009 7:17 pm
Full Name: Matt Shenk

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by stones2125 »

I had the same issue with the DCS service not getting updated.
For some reason the 4.0 version gets left there and cannot be overwritten till it is renamed. Once it is renamed the new file can be copied over.

stephenbuckton
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Apr 08, 2010 10:17 am
Full Name: Stephen Buckton
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by stephenbuckton »

I installed Veeam Monitor 4.5 onto my Windows 7 PC yesterday, it was a clean install and the PC didn't have any previous versions.

When I try to open the Veeam Monitor I get the error message "Could not connect to Veeam Monitor Server. Please Check Options > General > Veeam Monitor Server". If I check the server settings everything appears fine including the database. I installed SQL Express as part of the install but was already running SQL 2005 Management Studio on my PC.

Any assistance is appreciated
Stephen.

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26683
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Gostev »

Hi Stephen, please try to re-install on clean OS, sounds like there is some issue with current or previously installed 3rd party software. Install on clean Windows 7 OS works fine (verified). Thanks!

robertb24
Influencer
Posts: 14
Liked: 1 time
Joined: Apr 29, 2010 1:07 pm
Full Name: Robert Bate
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by robertb24 »

I am having issues installing the 'free' version. I have tried it on Server 2003, Xp and Win 7 and am getting the same error which I think relates to SQL Express on all of them. When creating the database in the monitor setup, I get this error - IDispatch error #3092

Happens on fresh install of SQL as well.

Any ideas what I can do to get it to install the database correctly?

thanks

Rob

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 24243
Liked: 1859 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Vitaliy S. »

Robert,

After you've installed Veeam Monitor, go to MonitorSettings -> Database -> Change Database and try to deploy a new database following that wizard. Should help!

Gostev
SVP, Product Management
Posts: 26683
Liked: 4268 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Veeam Monitor 4.5 Released

Post by Gostev »

Please, continue the discussion in the existing topic about this issue to avoid duplicates.
http://www.veeam.com/forums/viewtopic.p ... or+%233092

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests