Real-time performance monitoring and troubleshooting
Post Reply
eijja
Influencer
Posts: 14
Liked: 2 times
Joined: Jan 29, 2015 11:32 pm
Full Name: Andreea
Contact:

Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by eijja » Jan 29, 2015 11:37 pm

My Veeam One will not generate guest disk space alarms for my VMWare VMs. I can see the alarm is defined, enabled, and assigned to the Virtual Infrastructure, but no alarms are generated.
If I generate a report from Veeam though, several VMs trigger the warning and alert. Any ideas?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22025
Liked: 1354 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Vitaliy S. » Jan 31, 2015 11:30 am 1 person likes this post

If you're on version 8, then our support can provide you a private hotfix for this problem.

ribson
Novice
Posts: 4
Liked: 3 times
Joined: Dec 09, 2014 1:16 pm
Full Name: Oliver Uhnak
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by ribson » Feb 11, 2015 10:03 am 1 person likes this post

After apgrade to v8 I have the same problem with VMs with more virtual disks. When I have second disk D with free space 0 veeam not generate guest disk space alarm. But when I suppress alarm on disk C alarm will generate immediately.

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6306
Liked: 582 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Shestakov » Feb 11, 2015 10:40 am 1 person likes this post

Hello Oliver,
As Vitaliy mentioned above, our support team has the hotfix to solve the problem. Please contact them to get it.
Thanks.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22025
Liked: 1354 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Vitaliy S. » Feb 26, 2015 11:42 am 1 person likes this post

For all future readers - if you experience the same problem, please apply our latest patch which is now GA > http://www.veeam.com/kb1986

Kwanda
Novice
Posts: 4
Liked: 1 time
Joined: Sep 03, 2018 9:32 pm
Full Name: kwanda
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Kwanda » Jan 28, 2019 1:10 pm 1 person likes this post

i have a problem where my report does not show the updated space.. i free up to 8GB on one server but still does not correct it, this is second time.. is there a way to re-sync so it pulls the correct if on the Disk space report. this is setup as a daily report.

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6306
Liked: 582 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Shestakov » Jan 28, 2019 1:51 pm 1 person likes this post

Hello,
What product version are you at? In earlier versions it took time for Veeam ONE Reporter to collect changes.
Have you checked space in Veeam ONE Monitor?

Kwanda
Novice
Posts: 4
Liked: 1 time
Joined: Sep 03, 2018 9:32 pm
Full Name: kwanda
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Kwanda » Jan 28, 2019 8:30 pm

i am on v9.5.0.3801

what you mean if i have checked space on monitor..i have re-ran the report many times but still..is there a way to sync it?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22025
Liked: 1354 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam ONE 8 - guest disk space not generating alarms

Post by Vitaliy S. » Jan 29, 2019 11:37 am

Nikita meant to say what does Veeam ONE Monitor Client show for that server VM? If you navigate to this VM via infrastructure tree and open a summary tab, then you will be able to check that. If the value displayed in Veeam ONE Monitor Client and Guest OS Disk Space report shows the same number for the VM in question, then there must be something with data collection. If these values are different, then try re-running the collection/sync-up job in Veeam ONE Reporter (Configuration tab). If this doesn't fix the issue, please contact our technical team to review the debug logs. Hope this helps!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest