Using object storage as a backup target
Post Reply
gtelnet
Service Provider
Posts: 23
Liked: 4 times
Joined: Mar 28, 2020 3:50 pm
Full Name: GregT
Contact:

offloads to Backblaze from linux repo stopped working - stuck at Preparing Index

Post by gtelnet »

Anyone else see an issue where offloads to Backblaze s3 storage from linux repos stopped working in past few weeks? We're using Backblaze b2 storage and trying to offload directly from the linux server, without using a windows gateway. Conversely, is there anyone who's offloading directly from linux repos to Backblaze and is still working properly?

It was working fine for the past 6 months and then recently, all offload jobs started getting stuck at 'Preparing Index' and would stay at that step indefinitely. We've installed all of the v11 updates over the past several months, currently running the latest 525. Opened case # 04838936 and support had me try using a windows gateway for the offload, which works, but we're trying to limit the number of Windows servers we use for this environment and would really like to offload directly from the linux repos.

They first suspected firewall/connectivity rules, but we're able to browse the s3 bucket and all of it's contents from the linux repos using rclone and can get/put files in the bucket, so it doesn't seem to be a connectivity issue between linux and backblaze. Thank you in advance!

veremin
Product Manager
Posts: 18831
Liked: 1903 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: offloads to Backblaze from linux repo stopped working - stuck at Preparing Index

Post by veremin » 1 person likes this post

We will check the case internally and ask for additional assistance, if needed. Thanks!

Ibeme
Service Provider
Posts: 35
Liked: 4 times
Joined: Dec 15, 2015 11:23 am
Full Name: Bjoern Ebner
Contact:

Re: offloads to Backblaze from linux repo stopped working - stuck at Preparing Index

Post by Ibeme »

Any news on this?

We are experiencing similar problems with a customer and our own offload to Wasabi since the beginning of the last week.

But we do only have Windows Gateways with the same problem.

Before it was also working fine.

gtelnet
Service Provider
Posts: 23
Liked: 4 times
Joined: Mar 28, 2020 3:50 pm
Full Name: GregT
Contact:

Re: offloads to Backblaze from linux repo stopped working - stuck at Preparing Index

Post by gtelnet »

Veeam support has had me do a bunch of testing from our linux repo and all tests were successful, but haven't made any progress on the offload, other than using the windows gateway. If yours isn't working at all, you should open a ticket, if you haven't already.

Ibeme
Service Provider
Posts: 35
Liked: 4 times
Joined: Dec 15, 2015 11:23 am
Full Name: Bjoern Ebner
Contact:

Re: offloads to Backblaze from linux repo stopped working - stuck at Preparing Index

Post by Ibeme »

We already did that.
Currently it is unclear if it is related to Veeam or Wasabi.

veremin
Product Manager
Posts: 18831
Liked: 1903 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: offloads to Backblaze from linux repo stopped working - stuck at Preparing Index

Post by veremin »

We would appreciate, if you share the ticket Id with us, so we can check the current issue state. Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests