Problem with VeeamPSSnapIn

PowerShell script exchange

Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby Piotr » Fri Feb 06, 2015 10:25 am

Hello

After upgrading form VBR v.7.0 to v.8.0 Powershell script using VeeamPSSnapIn stopped working. I am getting the message "Add-PsSnapin : The Windows PowerShell snap-in 'VeeamPSSnapIn' is not installed on this computer" after running a command " Add-PsSnapin VeeamPSSnapIn". Do you have an idea what could be the reason? I have Powershell v.3.0

Regards
Piotr
Piotr
Influencer
 
Posts: 13
Liked: never
Joined: Wed Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Feb 06, 2015 11:18 am

Have you tried to re-install the said snap-in? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby Piotr » Fri Feb 06, 2015 11:33 am

Yes, I have (http://www.veeam.com/kb1489). It hasn't helped.

Piotr
Piotr
Influencer
 
Posts: 13
Liked: never
Joined: Wed Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby nefes » Fri Feb 06, 2015 11:58 am

Do you have Powershell in main menu of B&R Shell?
Is there any chance you are adding snap-in in x86 version of powershell?
nefes
Veeam Software
 
Posts: 534
Liked: 125 times
Joined: Mon Dec 10, 2012 8:44 am
Full Name: Nikita Efes

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Feb 06, 2015 12:06 pm

Also, the script is executed locally and doesn't have any remoting stuff (like, Invoke expressions or something), right? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby Piotr » Fri Feb 06, 2015 3:31 pm

nefes wrote:Do you have Powershell in main menu of B&R Shell?
Is there any chance you are adding snap-in in x86 version of powershell?



Yes, I have Powershell in main menu of B&R Shell. Here SnapIn loads correctly (I did not check it early) - what is the difference between this version of PS and the version running from the icon on the task bar?

This is x64 version of Powershell
PS C> [Environment]::Is64BitProcess
True
Piotr
Influencer
 
Posts: 13
Liked: never
Joined: Wed Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby Piotr » Fri Feb 06, 2015 3:45 pm

v.Eremin wrote:Also, the script is executed locally and doesn't have any remoting stuff (like, Invoke expressions or something), right? Thanks.


Yes - locally; it connects to vcenter - is it remote stuff?
Piotr
Influencer
 
Posts: 13
Liked: never
Joined: Wed Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Feb 09, 2015 11:26 am

Nope, I was more concerned with PS remoting, like connecting to machine that doesn't have corresponding snap-in installed. Just for testing purpose can you update to PS 4.0 and re-install snap-in once again? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Veeam Logoby RRidge » Mon Feb 23, 2015 7:38 pm

I've come up with a fix for this issue on 3 different servers now: Open Veeam, click the left menu and select PowerShell. It opens a Veeam-specific instance of PowerShell, but also registers the snap-in and lets regular PowerShell access the commands from then on.
RRidge
Novice
 
Posts: 3
Liked: 1 time
Joined: Mon Feb 23, 2015 4:32 pm


Return to PowerShell



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests