PowerShell script exchange
Post Reply
Piotr
Influencer
Posts: 15
Liked: never
Joined: Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski
Contact:

Problem with VeeamPSSnapIn

Post by Piotr » Feb 06, 2015 10:25 am

Hello

After upgrading form VBR v.7.0 to v.8.0 Powershell script using VeeamPSSnapIn stopped working. I am getting the message "Add-PsSnapin : The Windows PowerShell snap-in 'VeeamPSSnapIn' is not installed on this computer" after running a command " Add-PsSnapin VeeamPSSnapIn". Do you have an idea what could be the reason? I have Powershell v.3.0

Regards
Piotr

veremin
Product Manager
Posts: 17443
Liked: 1553 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by veremin » Feb 06, 2015 11:18 am

Have you tried to re-install the said snap-in? Thanks.

Piotr
Influencer
Posts: 15
Liked: never
Joined: Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by Piotr » Feb 06, 2015 11:33 am

Yes, I have (http://www.veeam.com/kb1489). It hasn't helped.

Piotr

nefes
Veeam Software
Posts: 638
Liked: 160 times
Joined: Dec 10, 2012 8:44 am
Full Name: Nikita Efes
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by nefes » Feb 06, 2015 11:58 am

Do you have Powershell in main menu of B&R Shell?
Is there any chance you are adding snap-in in x86 version of powershell?

veremin
Product Manager
Posts: 17443
Liked: 1553 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by veremin » Feb 06, 2015 12:06 pm

Also, the script is executed locally and doesn't have any remoting stuff (like, Invoke expressions or something), right? Thanks.

Piotr
Influencer
Posts: 15
Liked: never
Joined: Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by Piotr » Feb 06, 2015 3:31 pm

nefes wrote:Do you have Powershell in main menu of B&R Shell?
Is there any chance you are adding snap-in in x86 version of powershell?

Yes, I have Powershell in main menu of B&R Shell. Here SnapIn loads correctly (I did not check it early) - what is the difference between this version of PS and the version running from the icon on the task bar?

This is x64 version of Powershell
PS C> [Environment]::Is64BitProcess
True

Piotr
Influencer
Posts: 15
Liked: never
Joined: Oct 09, 2013 2:18 pm
Full Name: Piotr Brzozowski
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by Piotr » Feb 06, 2015 3:45 pm

v.Eremin wrote:Also, the script is executed locally and doesn't have any remoting stuff (like, Invoke expressions or something), right? Thanks.
Yes - locally; it connects to vcenter - is it remote stuff?

veremin
Product Manager
Posts: 17443
Liked: 1553 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by veremin » Feb 09, 2015 11:26 am

Nope, I was more concerned with PS remoting, like connecting to machine that doesn't have corresponding snap-in installed. Just for testing purpose can you update to PS 4.0 and re-install snap-in once again? Thanks.

RRidge
Novice
Posts: 3
Liked: 1 time
Joined: Feb 23, 2015 4:32 pm
Contact:

Re: Problem with VeeamPSSnapIn

Post by RRidge » Feb 23, 2015 7:38 pm

I've come up with a fix for this issue on 3 different servers now: Open Veeam, click the left menu and select PowerShell. It opens a Veeam-specific instance of PowerShell, but also registers the snap-in and lets regular PowerShell access the commands from then on.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests