Management reporting and documentation
Post Reply
albertwt
Veeam Legend
Posts: 724
Liked: 25 times
Joined: Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW
Contact:

Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by albertwt »

Hi Veeam Team,

Using the VeeamONE, how can I get the report of all Veeam Backup Agent versions?

Thank you in advance,

Case #04717109
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */

wishr
Veeam Software
Posts: 2694
Liked: 362 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by wishr »

Hi Albert,

This can be done with v11 only.

You may run the Backup Infrastructure Custom Data report, select Computer as an object, and then select Computer Name, FQDN, and Backup Agent version as attributes (columns).

Also, in v11 we've added a new Business View category called "Computers" for machines being processed by Veeam Agents. You may go to this category, switch to the Computers tab, right-click on the table ribbon, and select the Agent version property to be added to the table, allowing you to view agent versions right within VONE Client.

Thanks

albertwt
Veeam Legend
Posts: 724
Liked: 25 times
Joined: Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by albertwt »

Hi Wishr,

Than kyou for the reply,

yes, I did follow the suggestion, however the Backup Agent Version does not show or blank?

Image

Code: Select all

Report Parameters

Scope: Backup Infrastructure
Object type: Computer
Columns: FQDN, Computer Name, Number of Restore Points, Last Job Run Status, Full Backup Size (GB), Backup Jobs, Backup Policies, Backup Agent Version
Custom filters:
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */

albertwt
Veeam Legend
Posts: 724
Liked: 25 times
Joined: Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by albertwt »

How to get the Agent version like in this document: https://helpcenter.veeam.com/archive/ba ... rties.html
Image
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */

wishr
Veeam Software
Posts: 2694
Liked: 362 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by wishr » 1 person likes this post

Are you running VBR v11? If not, this is the case. Most of the new features of VONE usually require the most recent version of VBR to work seamlessly because in earlier versions the required data on the VBR side might not be exposed via the interface (WMI) VONE uses for pulling it.

Hope it helps! Thanks.

albertwt
Veeam Legend
Posts: 724
Liked: 25 times
Joined: Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by albertwt »

No, not all of my VBR servers are running v11.
so in this case, do I need to upgrade them all to v11?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */

wishr
Veeam Software
Posts: 2694
Liked: 362 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by wishr » 1 person likes this post

Not necessarily, for VBR v11 servers it should be shown. Is the property missing for a server running VBR v11?

I'm asking because the agent version property will only be collected and thus present in the reports/UI for servers running VBR v11, for servers running earlier VBR versions it is expected that agent version will not appear in Veeam ONE. You can get rid of this limitation by upgrading all VBR servers to v11.

If the agent version property is missing from the reports/UI for a server running VBR v11, it is definitely unexpected and should be investigated together with our technical support engineers.

Thanks

albertwt
Veeam Legend
Posts: 724
Liked: 25 times
Joined: Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by albertwt »

Hi @WishR,

When I upgrade the Veeam Backup Server from v10 to v11, does the agent will be stopped working or require the target host restart?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */

nikolaj
Veeam Software
Posts: 152
Liked: 50 times
Joined: Mar 22, 2021 11:19 am
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by nikolaj » 1 person likes this post

When I upgrade the Veeam Backup Server from v10 to v11, does the agent will be stopped working or require the target host restart?
It depends on many factors. First of all the OS itself might be expecting a reboot (e.g. after installing an update, maintenance, etc) and during the agent upgrade we'd query the default application debugger to check if it is indeed expected.
Then, there are system dependencies that come with the agent that might or might not require a reboot based on their current version (for instance, .NET and others).
Also, Veeam CBT Driver, if being installed, always requires a system reboot.

Just FYI, since VBR is backward compatible with 4.x agents, you can configure a Protection Group and uncheck the option to automatically reboot hosts in the deployment options. That way an agent reboot won't come unexpectedly.

wishr
Veeam Software
Posts: 2694
Liked: 362 times
Joined: Aug 07, 2018 3:11 pm
Full Name: Fedor Maslov
Contact:

Re: Generate Veeam Agent Backup version across all VBR servers ?

Post by wishr »

I'd like to add to what Nikolaj said that there should be no running Agent jobs during the upgrade.

Thanks

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests