Management reporting and documentation
Post Reply
stingray75
Enthusiast
Posts: 36
Liked: 5 times
Joined: May 23, 2013 2:57 pm
Full Name: Matthew Ray
Contact:

Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provisioned"

Post by stingray75 » Aug 08, 2013 8:03 pm

Hi,

Is there any way to exclude datastore utilization on the "How many more VMs can be provisioned" report? I'm not interested in whether datastore space will run out as we can easily and quickly add new SAN disks to a cluster. It's more difficult for us to add extra memory/CPUs/hosts, so we'd like a heads up on how much capacity a cluster has.

On one cluster I'm testing on, Veeam says I can only fit only 7 VMs on the cluster because of low disk space, whereas vCOPs excludes datastores and suggests another 90 VMs will fit, which seems more like it.

Can we customize these reports using MS Reporting Services, and do you have any documentation on how to?

Thanks,

Matt

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23182
Liked: 1602 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provision

Post by Vitaliy S. » Aug 08, 2013 9:04 pm

Hello Matt,

Currently you cannot exclude datastores from this report, but it will be possible to do so in Veeam ONE v7, that should be available very soon.

Thank you!

stingray75
Enthusiast
Posts: 36
Liked: 5 times
Joined: May 23, 2013 2:57 pm
Full Name: Matthew Ray
Contact:

Re: Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provision

Post by stingray75 » Aug 16, 2013 3:54 pm

Thanks for the reply Vitaliy. I just tried v7 and now see the option to exclude datastores, but I cannot exclude all datastores from the report - I have to select at least one. I don't want the report to take into account datastore capacity at all.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23182
Liked: 1602 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provision

Post by Vitaliy S. » Aug 17, 2013 2:36 pm 1 person likes this post

Hmm....interesting use case. I think it will be possible for use to make this parameter completely optional in the next updates. Thanks!

stingray75
Enthusiast
Posts: 36
Liked: 5 times
Joined: May 23, 2013 2:57 pm
Full Name: Matthew Ray
Contact:

Re: Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provision

Post by stingray75 » Oct 18, 2013 12:43 pm

Yes, we'd like that feature very much, thanks!

dspjones
Enthusiast
Posts: 43
Liked: 17 times
Joined: May 04, 2012 2:51 pm
Contact:

Re: Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provision

Post by dspjones » Mar 31, 2014 9:20 pm

still hasn't been added. I too would like to see this.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23182
Liked: 1602 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Ignore datastores on "How Many More VMs Can Be Provision

Post by Vitaliy S. » Mar 31, 2014 9:26 pm

This parameter is now completely optional in v8.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest