Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Management reporting and documentation

Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby albertwt » Mon Jan 19, 2015 3:48 am

Using VeeamONE monitor v 6.5, is it possible to get the report of which VMhost is currently having problem with vCPU and vRAM over-subscription ?

how to do that in order to drill down the problem related to vCPU and vRAM issue.

Thanks
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby Shestakov » Mon Jan 19, 2015 9:43 am 1 person likes this post

Hello Albert,

The information can be found in the Allocation Ratio widget under VMware Infrastructure dashboard of Veeam One Reporter.

You can also create your own Allocation Ratio widget with a desired scope.
To do that click "+", means "add widget", than choose "VMware general information" widget pack > pick "Allocation Ration" widget, specify scope and other parameters.

You might find "Over-provisioned Datastores" report useful too.

Thanks.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby albertwt » Mon Jan 19, 2015 10:04 am

Thanks for the reply Shestakov.

is that available for VeeamONE v6.5 or only abvailable to v8 only ?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby Shestakov » Mon Jan 19, 2015 10:21 am 1 person likes this post

Albert, I believe it should be available for v6.5 as well.
But as far as you probably know v6.5 is not under support anymore and we recommend all users to make an update.
Moreover there are number of new features in newer releases.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby albertwt » Tue Jan 20, 2015 1:36 am

Shestakov wrote:Hello Albert,

The information can be found in the Allocation Ratio widget under VMware Infrastructure dashboard of Veeam One Reporter.

You can also create your own Allocation Ratio widget with a desired scope.
To do that click "+", means "add widget", than choose "VMware general information" widget pack > pick "Allocation Ration" widget, specify scope and other parameters.

You might find "Over-provisioned Datastores" report useful too.

Thanks.


Ok, so I'm in the Widget configuration page using Veeam ONE v8.0 see below;
Image

I cannot click on finish and the scope is not showing anything when clicked.

Image

can you please let me know what is wrong here ?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby Vitaliy S. » Tue Jan 20, 2015 10:43 am

Do you have any infrastructure servers added to the Veeam ONE console? What about latest job session in the configuration tab? Is it successful?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19564
Liked: 1104 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby albertwt » Tue Jan 20, 2015 12:48 pm

Vitaliy S. wrote:Do you have any infrastructure servers added to the Veeam ONE console? What about latest job session in the configuration tab? Is it successful?



Hi Vitaliy,

Sorry I'm still newbie here. How to add the servers to the VeeamONE console ?
I assume that all VM can be queried through VCenter server.
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby Shestakov » Tue Jan 20, 2015 12:52 pm 1 person likes this post

Albert, That`s fine, don`t hesitate to ask.
You just need to open Veeam One Monitor and click "Add Server" icon on the top of the screen to open the corresponding wizard.
Thanks.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby albertwt » Tue Jan 20, 2015 1:13 pm

Shestakov wrote:Albert, That`s fine, don`t hesitate to ask.
You just need to open Veeam One Monitor and click "Add Server" icon on the top of the screen to open the corresponding wizard.
Thanks.


Ah yes, I'm back to use this wonderful software again with my new company after moving on from my previous one with Veeam v6. So yes I must've forgot them all how to use the Veeam Monitor.

So, do I need to add the VM manually one by one everytime I have deployed new VM in the Vsphere data center ?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby Shestakov » Tue Jan 20, 2015 2:10 pm 1 person likes this post

Welcome back, Albert! :D
You just need to add vCenter server once to have all its infrastructure in all parts of Veeam One (Monitor, Reporter, Business view).
Once you deploy a new VM under the monitored vCenter, it`ll automatically appear in Veeam One.
Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby albertwt » Wed Jan 21, 2015 7:17 am

Shestakov wrote:Welcome back, Albert! :D
You just need to add vCenter server once to have all its infrastructure in all parts of Veeam One (Monitor, Reporter, Business view).
Once you deploy a new VM under the monitored vCenter, it`ll automatically appear in Veeam One.
Thanks!


Thanks Nikita,

so is there any PDF or guide that I can read to use VeeamONE monitor better ?
--
/* Veeam software enthusiast user & supporter ! */
albertwt
Expert
 
Posts: 607
Liked: 19 times
Joined: Thu Nov 05, 2009 12:24 pm
Location: Sydney, NSW

Re: Reporting VMhost CPu and memory Over Subscription ?

Veeam Logoby Shestakov » Wed Jan 21, 2015 9:42 am

Sure, at we have all needed information in Veeam Help Center. Choose the product you are interested in, format, language etc.
For Veeam One you can easily find User Guide, Deployment Guide, Dashboards and Reports Guide and other guides in .pdf, .html and ebooks formats.
Also use the forum`s search to find an answer on a tricky question. Or just ask us here. Thanks!
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov


Return to Reporting



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests