Management reporting and documentation
Post Reply
t481
Enthusiast
Posts: 56
Liked: never
Joined: Apr 28, 2015 7:52 am
Contact:

Veeam ONE Uptime

Post by t481 » Jul 31, 2017 10:40 am

Hello,
I know for a fact that the uptime of my VMs was 100%, however, Veeam ONE had gone down and I don't remember why but it is now reporting that the downtime for the VMs as 23 hours. Is there a way to exclude this erroneous figure?

Also, how can I harden the availability of Veeam ONE?

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6833
Liked: 697 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Veeam ONE Uptime

Post by Shestakov » Jul 31, 2017 5:49 pm

Hello,
Indeed if data was not collected by Veeam ONE, it will be count as downtime for that VM. Would you like Veeam ONE to count absent data as uptime?
By the way, did you have Veeam ONE Server down for 23 hours?
Thanks!

t481
Enthusiast
Posts: 56
Liked: never
Joined: Apr 28, 2015 7:52 am
Contact:

Re: Veeam ONE Uptime

Post by t481 » Aug 01, 2017 10:26 am

Hi Shestakov,
The honest answer is I don't know but I suspect something went wrong with the data collection by Veeam ONE as I'm pretty sure those particular VMs were definately 100% available.
I would like Veeam ONE to either add a note that it was unable to collect data for xx amount of time on such date(s) or allow me to exclude the period from the availability report entirely. Is this possible?

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6833
Liked: 697 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Veeam ONE Uptime

Post by Shestakov » Aug 01, 2017 10:43 am

It`s not possible in current version as it is kind of corner case, but we will take your feedback into account for future releases.
Thanks!

t481
Enthusiast
Posts: 56
Liked: never
Joined: Apr 28, 2015 7:52 am
Contact:

Re: Veeam ONE Uptime

Post by t481 » Aug 02, 2017 10:51 am

Shestakov wrote:It`s not possible in current version as it is kind of corner case, but we will take your feedback into account for future releases.
Thanks!
Thanks. Surely other people have had a similar issue where Veeam ONE was unable to collect information for whatever reason but that shouldn't necessarily count as down time!
In the meantime, is there a way to "harden" Veeam ONE to protect it better? i.e. FT or possibly 2 servers.

Shestakov
Veeam Software
Posts: 6833
Liked: 697 times
Joined: May 21, 2014 11:03 am
Full Name: Nikita Shestakov
Location: Prague
Contact:

Re: Veeam ONE Uptime

Post by Shestakov » Aug 03, 2017 12:52 pm

You may protect Veeam ONE Server VM with clustering, replication and/or backups.

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 22773
Liked: 1526 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Veeam ONE Uptime

Post by Vitaliy S. » Aug 10, 2017 1:50 pm

Adding extra field that would indicate that data collection issues makes total sense. Thanks for the feedback.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests