VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Management reporting and documentation

VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby felyjos » Wed Sep 18, 2013 8:03 pm

Hello,

I have a VCenter name which does not exist anymore, it has disappear from the Veeam One Monitor, but it is still displayed in Veeam One Reporter > Configuration > Servers.
How to remove it?
This non-existing servers is also sending error like:
Veeam ONE ReporterDetailed Report
Server: reporting task for ssrs report Veeam Backup Status_179/18/2013 11:16:06 AM
Start time: 9/18/2013 11:15:04 AM
End time: 9/18/2013 11:15:21 AM
License status: License is valid.
Status: Failed
Collected Objects:
Session log: Failed
9/18/2013 11:15:17 AM [info]: Generating ssrs report (Veeam Backup Status) using ssrs server...
--->9/18/2013 11:15:21 AM [error]: Unable to connect to the Microsoft Reporting Services server.

How to clean this server?
Thanks,
Dom
felyjos
Expert
 
Posts: 285
Liked: 3 times
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:46 pm
Full Name: Dominique DUCHEMIN

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Sep 18, 2013 8:19 pm 1 person likes this post

Hi Dom,

Have you tried navigating to Veeam ONE Reporter Configuration tab -> Data administration -> root object visibility -> and then hiding this vCenter Server?

Thanks!
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby felyjos » Wed Sep 18, 2013 8:25 pm

Hi Vitaly,

I have nothing under Configuration tab -> Data administration -> root object visibility
is it normal?
nothing under Dashboard Active
but two servers the correct one and the wrong one under "Excluded datastores" as not set
Thanks,
Dom
felyjos
Expert
 
Posts: 285
Liked: 3 times
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:46 pm
Full Name: Dominique DUCHEMIN

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Sep 18, 2013 8:28 pm 1 person likes this post

It depends on the configuration you have now. But do you have a collection job for this "orphaned" vCenter Server?
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby felyjos » Wed Sep 18, 2013 8:44 pm

Yes the server appears under Configuration > Servers
Yes under Configuration > Sessions "Data Collection VMware" is listed "failed" for this server.
But where do I see the collection jobs, I do not see Configuration > Collection jobs as I had in v6, there is nothing in v7 .
Configuration v6:
Summary
Collection jobs
Sessions
Data administration
Extension modules
Settings
License
About

Configuration under v7
Summary
Servers
Sessions
Data administration
Extension modules
Settings
License
About

no collection anymore !!!
Thanks,
Dom
felyjos
Expert
 
Posts: 285
Liked: 3 times
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:46 pm
Full Name: Dominique DUCHEMIN

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Sep 18, 2013 8:59 pm 1 person likes this post

Oh, I didn't realize you're already on v7. Collection jobs were renamed to Servers, so you should remove that vCenter Server from Servers, and then add it using new name.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby felyjos » Wed Sep 18, 2013 10:08 pm

Sorry I am checking with both versions as I have v6 in Production and v7 in Test...
Under Servers I don't have any button to remove the server either in Veeam Reporter
There are one "Remove Server in Veeam Monitor under Virtual Infrastructure right click on the server but the wrong server is not seen in this tree!!!

Apparently the add/remove is only in Veeam Monitor in v7, isn't it?
felyjos
Expert
 
Posts: 285
Liked: 3 times
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:46 pm
Full Name: Dominique DUCHEMIN

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Sep 19, 2013 7:23 am 1 person likes this post

Yes, add/remove functionality is now in Veeam ONE Monitor Client, so if you remove any server from Veeam ONE it should be removed from all components. Can you please tell me how did the renamed vCenter Server was added to v7? Did you do this after starting monitoring this vCenter Server?

As to the initial error message, then try removing SSRS integration from Veeam ONE Reporter. SSRS is not required, since you can use a built-in reporting engine in the same way you use SSRS.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby felyjos » Thu Sep 19, 2013 1:18 pm

Hello,
Yes the monitoring of the "New" vCenter Server was running already on the "old" vCenter Server.
One note both names refer to the same servers as "old" was an alias of "new" before vCenter crashed two months ago...

So now monitoring looks okay with only "new" but VeeamOne Reporter shows two names..
Thanks,
Dom
felyjos
Expert
 
Posts: 285
Liked: 3 times
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:46 pm
Full Name: Dominique DUCHEMIN

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Sep 19, 2013 1:33 pm 1 person likes this post

Ok, got it! I think our support team can assist you with removing "orphaned" records from the configuration, so please contact them directly.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby felyjos » Thu Sep 19, 2013 1:46 pm

I will thanks
Dom
felyjos
Expert
 
Posts: 285
Liked: 3 times
Joined: Wed Jun 08, 2011 5:46 pm
Full Name: Dominique DUCHEMIN

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby TimeKnight » Fri Feb 07, 2014 1:07 am

I am having a similar inconsistency issue between the Monitor Client and Reporter Web Page. I added a new vCenter server to the monitor client 2 months ago but it does not show in the reporter web page. Under configuration, Servers I only see my old vCenter server.
Should I open a support case?
I am running Veeam One v7
TimeKnight
Enthusiast
 
Posts: 27
Liked: never
Joined: Thu Jan 19, 2012 3:35 pm
Full Name: Brian Weinberg

Re: VeeamOne 7: Monitor vs Reporting

Veeam Logoby Vitaliy S. » Fri Feb 07, 2014 7:28 am

Yes, please. As only by looking into debug logs we can say what's going wrong.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19558
Liked: 1102 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov


Return to Reporting



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests