Agent-based backups for Windows and Linux, centralized agent management
Post Reply
ejenner
Expert
Posts: 510
Liked: 83 times
Joined: Mar 23, 2018 4:43 pm
Full Name: EJ
Location: London
Contact:

Can't remove manually added server

Post by ejenner »

I have a problem with a physical Windows server I can't remove from the 'Manually Added' section on the 'Inventory' screen.

The server was removed ages ago. The physical hardware has just been redeployed and I can't install the agent to it as the presence of the old entry is blocking the installation of the agent to the freshly installed OS.

I can't find any reference to the old server anywhere else within the B&R console.

As you can see from the screenshot, it hasn't been seen online for 174 days.

Image

Dima P.
Product Manager
Posts: 11557
Liked: 1003 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by Dima P. »

Hello EJ,

Right click Manually Added protection group and go to properties. Open the computer tab and then remove the host, once done it should disappear from the Veeam B&R UI as well. Cheers!

ejenner
Expert
Posts: 510
Liked: 83 times
Joined: Mar 23, 2018 4:43 pm
Full Name: EJ
Location: London
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by ejenner »

yes, that was all that was required.

"Hands up" who wants a 'delete' button on the context menu...

Dima P.
Product Manager
Posts: 11557
Liked: 1003 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by Dima P. » 1 person likes this post

EJ,

Noted as an improvement request, thanks!

nitramd
Expert
Posts: 250
Liked: 61 times
Joined: Feb 16, 2017 8:05 pm
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by nitramd »

+1 for a delete button

GHerbstman
Service Provider
Posts: 1
Liked: never
Joined: Dec 20, 2015 3:18 pm
Full Name: Gary Herbstman
Location: Boca Raton, Florida
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by GHerbstman »

+10 for a delete button. It should be obvious and not require a search to find it. There are a few issues with the Veeam interface that are not clear or obvious. I suggest a full review and fix some of these simple GUI changes.
Gary Herbstman
Byte Solutions, Inc.

Dima P.
Product Manager
Posts: 11557
Liked: 1003 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by Dima P. »

We plan to add this functionality in the next major release. Thanks for the feedback folks!

nitramd
Expert
Posts: 250
Liked: 61 times
Joined: Feb 16, 2017 8:05 pm
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by nitramd »

Another vote for this FR. Does x100 work? :wink:

Egor Yakovlev
Veeam Software
Posts: 1429
Liked: 323 times
Joined: Jun 14, 2013 9:30 am
Full Name: Egor Yakovlev
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by Egor Yakovlev »

Added your 100 votes! :)
Thanks!

Dima P.
Product Manager
Posts: 11557
Liked: 1003 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by Dima P. »

Does x100 work
It does :wink: We've already asked RnD folks to implement Remove option in the context menu, so huge chances this functionally will be in your hands with the next major version. Cheers!

zauser
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Aug 27, 2018 8:48 am
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by zauser »

After weeks of failure e-mails because of a duplicate instance I vote for the delete context button.

Egor Yakovlev
Veeam Software
Posts: 1429
Liked: 323 times
Joined: Jun 14, 2013 9:30 am
Full Name: Egor Yakovlev
Contact:

Re: Can't remove manually added server

Post by Egor Yakovlev »

As mentioned above, we are already working on it to deliver!
Thanks!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests