Ability to create a tape job to move tapes

Everything about backing up to tape

Ability to create a tape job to move tapes

Veeam Logoby halhas » Tue Apr 22, 2014 10:54 pm

From one pool to another!
Case ID: 00550168 & 00554673
halhas
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Apr 22, 2014 10:49 pm
Full Name: Hala Hassan

Re: Ability to create a tape job to move tapes

Veeam Logoby foggy » Wed Apr 23, 2014 6:29 am

Hala, could you please be more specific, do you experience some issues or just making a feature request? Thanks.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14728
Liked: 1078 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Ability to create a tape job to move tapes

Veeam Logoby v.Eremin » Wed Apr 23, 2014 8:27 am

If you want to move tapes from one media pool to the other in automatic fashion, then, the Veeam PS snap-in should be your way to go. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Ability to create a tape job to move tapes

Veeam Logoby halhas » Tue May 06, 2014 12:03 am

Thank you for your prompt response. Would you please share the steps. Also, is Veeam PS-snap-in is a built-in feature, or do I need to download it. Please Advise. Thx, HH
halhas
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Apr 22, 2014 10:49 pm
Full Name: Hala Hassan

Re: Ability to create a tape job to move tapes

Veeam Logoby foggy » Tue May 06, 2014 6:00 am

It can be installed as a part of the standard Veeam B&R installation (though not selected by default). You can start with reviewing the technical reference and then ask particular questions in the corresponding subforum, if required.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14728
Liked: 1078 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: Ability to create a tape job to move tapes

Veeam Logoby v.Eremin » Tue May 06, 2014 8:42 am 1 person likes this post

The process should be as the following:

1) Get list of tape mediums you want to move, using Get-VBRTapeMedium commandlet.
2) Get a media pool you want to move mediums to, using Get-VBRTapeMediaPool commandlet.
3) Move given mediums to the chosen media pool, using Move-VBRTapeMedium commandlet.

Be aware that moved mediums will be marked as free. So, you will have to run inventory operation in order for VB&R to recognize them. Inventory operation can be also run in automatic fashion.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests