Discussions specific to tape backups
Post Reply
raymix
Influencer
Posts: 19
Liked: 2 times
Joined: Jun 01, 2016 2:20 pm
Full Name: Raimonds Virtoss
Contact:

Cleaning tape in unrecognized media pool

Post by raymix » Nov 08, 2018 3:56 pm

Hi folks

If I created a media pool for my cleaning tapes, would automatic cleaning still work as long as tape is online?
I really don't like to keep my cleaning tape under "unrecognized" pool, because every time I want to mass import new tapes for GFS I have to CTRL+Click the cleaning tape to deselect it.
Apart from that minor nuisance it just doesn't fit in "Unrecognized" pool, cmon I can't be the only one :)

I haven't done it yet because according to documentation I find online that's the pool cleaning tapes are expected to reside in for some reason.

Dima P.
Product Manager
Posts: 9605
Liked: 755 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Cleaning tape in unrecognized media pool

Post by Dima P. » Nov 08, 2018 5:25 pm

Hello raymix.

Cleaning media should stay in Unrecognized media pool, as that prevents this tape from being accidental used by the backup job. Cheers!

raymix
Influencer
Posts: 19
Liked: 2 times
Joined: Jun 01, 2016 2:20 pm
Full Name: Raimonds Virtoss
Contact:

Re: Cleaning tape in unrecognized media pool

Post by raymix » Nov 09, 2018 8:25 am

Hi Dima

What would happen if I created a new media pool not used by any tape jobs? Just to store cleaning tapes in it.
I suppose automatic cleaning jobs would stop working, correct?

Dima P.
Product Manager
Posts: 9605
Liked: 755 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Cleaning tape in unrecognized media pool

Post by Dima P. » Nov 09, 2018 11:19 am

Raimonds,

If I am not mistaken it's not possible to move the cleaning tape to the custom media pool.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: holzhei and 2 guests