Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Everything about backing up to tape

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby LachlanMann » Mon Feb 29, 2016 5:40 am

Stephan23 wrote:i can confirm, that after i did a tape erase with the HP Library and Tape Tools, erasing a tape in veeam was also successful. this is ok for now, but a long term solution would be great.


Hi Stephan,

How did you go about erasing a tape with HP LTT?
I've installed the application, but cannot for the life of me find an option to erase a tape. Could you possibly point me towards a handy guide?
LachlanMann
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Tue Feb 23, 2016 11:44 pm
Full Name: Lachlan Mann

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby Dima P. » Mon Feb 29, 2016 10:51 am

Hi,

Check this guide for Tape Erase utility (p. 50) and Using the Test/Utility screen (p. 22). Hope that helps.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby Stephan23 » Mon Mar 14, 2016 8:15 am 2 people like this post

LachlanMann wrote:How did you go about erasing a tape with HP LTT?

Image
Stephan23
Influencer
 
Posts: 21
Liked: 2 times
Joined: Wed Jun 03, 2015 8:32 am
Full Name: Stephan

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby Dima P. » Tue Mar 15, 2016 1:02 am

Screenshot is worth than a thousand words. Thanks Stephan!
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby olivioa » Tue Mar 15, 2016 7:17 pm

Hi, I have same problem, but I have a IBM TS3100 with LTO6, but I can't find a software IBM tape tools. Do you have any idea I can find this?
olivioa
Novice
 
Posts: 3
Liked: never
Joined: Tue Mar 15, 2016 7:13 pm
Full Name: Andre Olivio

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby Stephan23 » Wed Mar 16, 2016 7:58 am

olivioa wrote:Hi, I have same problem, but I have a IBM TS3100 with LTO6, but I can't find a software IBM tape tools. Do you have any idea I can find this?

have you tried the other workaround? worked for me as well:
v.Eremin wrote:There are two workarounds:

- Erasing a tape, using native vendor tools, prior to leveraging it in VB&R
- Placing a tape inside required media pool manually instead of erasing it

after the tape is used by a job, erasing is also possible again
Stephan23
Influencer
 
Posts: 21
Liked: 2 times
Joined: Wed Jun 03, 2015 8:32 am
Full Name: Stephan

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Mar 21, 2016 12:23 pm

Hi, I have same problem, but I have a IBM TS3100 with LTO6, but I can't find a software IBM tape tools. Do you have any idea I can find this?

Doesn't ITDT with erase command meet your requirements? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby WinstonWolf » Thu Mar 24, 2016 8:54 am

[RESOLVED]

The Problem with error while erasing Tapes is for me solved with Veeam Backup & Replication 9 SP1

Thank you Veeam .
WinstonWolf
Expert
 
Posts: 181
Liked: 4 times
Joined: Thu Jan 06, 2011 8:33 am

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby v.Eremin » Thu Mar 24, 2016 10:18 am

You're welcome. Anyone experiencing similar issue might request Update 1 earlier within existing support ticket. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby Dima P. » Thu Mar 24, 2016 1:33 pm

Hi guys,

Update 1 for v9 is publicly available, so feel free to update your backup server: Release Notes for Veeam Backup & Replication 9.0 Update 1
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

[MERGED] : Will Veeam overwrite data on unprotected tapes?

Veeam Logoby samuraizero » Mon Apr 04, 2016 2:11 pm

Hi All

A lot of the tapes I get for Veeam backups are "Scratch Tapes" -- Tapes that have had data written to them previously by another type of backup software.
When I get these tapes and Veeam scans the library, they all show up fine, but with sizes like:
Capacity: 1.4gb
Free: 21.3gb

I am unable to erase these tapes using Veeam, I get an error "Failed to erase tape XXX Error: Wrong CRC Sum"

If I mark these tapes as free, will the data be overwritten, or will Veeam only write to the available space?

Thanks!
samuraizero
Influencer
 
Posts: 13
Liked: 1 time
Joined: Tue Feb 09, 2016 2:31 pm
Full Name: D B

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Apr 04, 2016 2:21 pm

Install Update 1, it should solve the issue. If this doesn't help, kindly, move these tapes to the needed media pool manually. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby samuraizero » Mon Apr 04, 2016 3:19 pm

v.Eremin wrote:Install Update 1, it should solve the issue. If this doesn't help, kindly, move these tapes to the needed media pool manually. Thanks.


I just had a HUGE issue in which a custom patch was created for me.
I need to get my current jobs off to tape prior to updating to update 1.
In order to do that, I need empty tapes :)

If I move my tapes from undefined to FREE, will Veeam overwrite all current data or only use the free space?

Thanks, V.Eremin
samuraizero
Influencer
 
Posts: 13
Liked: 1 time
Joined: Tue Feb 09, 2016 2:31 pm
Full Name: D B

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Apr 04, 2016 3:23 pm

You will need to move to a media pool tape jobs are pointed to. The tapes previously used by 3-party software should be totally overwritten once jobs take place. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: Error when trying to Erasing Tapes - wrong crc sum

Veeam Logoby samuraizero » Mon Apr 04, 2016 3:58 pm

v.Eremin wrote:You will need to move to a media pool tape jobs are pointed to. The tapes previously used by 3-party software should be totally overwritten once jobs take place. Thanks.


Apologies, I think I'm confused.

My Tape jobs point at a "Monthly" Media pool. (I write to tape once a month)
When I have new tapes (never written before) I mark them as free, and they move to a "Free" Media pool - which my jobs then grab and write to, moving them to Monthly when completed.

If I move scratch tapes to my MONTHLY pool, and mark them as free, there's no way for me to tell that they are marked as free, as they don't sit in the free pool.
They now just show as a tape, in a tape slot, with storage used, but without being part of a monthly set - Making me unaware unless I'm painstakingly recording what tape is what.

Does my description make sense?
samuraizero
Influencer
 
Posts: 13
Liked: 1 time
Joined: Tue Feb 09, 2016 2:31 pm
Full Name: D B

PreviousNext

Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests