exclude one tape library

Everything about backing up to tape

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby v.Eremin » Wed Sep 30, 2015 12:59 pm

We keep collecting requests regarding that functionality. So, thank you for the feedback; appreciated.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby dweide » Fri Jan 15, 2016 12:06 pm

Any new Options about this in V9?
dweide
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: 4 times
Joined: Thu Mar 29, 2012 1:57 pm
Full Name: D. Weide

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jan 15, 2016 3:28 pm

Hi dweide,

No changes. Can you elaborate are you using multiple backup applications or want to use multiple tape libraries between multiple VBR instances? Thanks.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6249
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby dweide » Fri Jan 15, 2016 3:59 pm

We have two tape libraries attached to the same Server.
One library is exclusivly for Veeam, the second exclusivly for anothe backup solution (HP DataProtector).

With V9 I can disable the drive within that second library, but the library itself is still visible.
It would be nice not to have that second library appearing in Veeam.

Thanks!
dweide
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: 4 times
Joined: Thu Mar 29, 2012 1:57 pm
Full Name: D. Weide

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jan 15, 2016 4:04 pm

True story. If you disable the changer driver is should failover to scsi commands. May I ask why you keep using DataProtector when you got Veeam B&R installed?
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6249
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby dweide » Fri Jan 15, 2016 4:56 pm

Dima P. wrote:.... May I ask why you keep using DataProtector when you got Veeam B&R installed?

I see where you are heading to, but I am really very reluctant to ditch the DataProtector.

Operating both System in parallel has been stable an reliable for several years and we do feel much more on the safe side using two independant Systems......
dweide
Enthusiast
 
Posts: 32
Liked: 4 times
Joined: Thu Mar 29, 2012 1:57 pm
Full Name: D. Weide

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Jan 18, 2016 11:01 am

Currently to achieve what you're after you'd probably need to connect devices to the different servers. Otherwise, issues caused by presence of different software on the same machine are expected. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby pkelly_sts » Thu Mar 03, 2016 9:49 am

I'm also now starting to venture into using Tape support in Veeam but am having similar locking issues even though I also have two physical tape libraries connected to the same server.
My arguments for better locking support/handling are as follows:

1) The tape drive is connected directly to the server that is also our repository server, which in turn is also SAN-attached. So I want to be able to back up to LTO-6 at the fastest possible speed direct from disk & want/need to avoid sending any traffic over the LAN from repository to a dedicated tape server (dedicated only because Veeam won't play nice with sharing/managing libraries). The existing backup software (BExec) also needs to be near to disk as I'm currently doing B2D2T for some servers as backing up some of them directly is too slow for LTO-6 minimum streaming speed.

2) Much as I might like to switch everything over to Veeam, I'm NEVER going to be allowed to do it without extensive testing/POC which means I have no choice but to run both solutions in parallel during the testing period.

3) My plan is to reduce/remove physical servers as much as possible & have everything running in VMs. It's hard to argue the case if I'm asking for two physical tape servers...
[New Sig: PLEASE get GFS tape support for incrementals!!!]
pkelly_sts
Expert
 
Posts: 504
Liked: 55 times
Joined: Thu Jun 13, 2013 10:08 am
Full Name: Paul Kelly

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby v.Eremin » Thu Mar 03, 2016 11:40 am

Thank you for the feedback; appreciated.

Though, nothing has changed since my latest reply - the usage of different servers is still required to let applications work independently without causing problems.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby antasik » Fri Mar 24, 2017 2:48 pm

Is it so hard to implement "disable" check box on library object with exclude logic in tape service? Realy? Veeam, you should get better than competitors!
antasik
Lurker
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Sun Apr 29, 2012 6:54 am

Re: exclude one tape library

Veeam Logoby Shestakov » Sat Mar 25, 2017 8:40 pm

Hello antasik and welcome to the community!
Thanks for your feedback, it`s taken into account.
Shestakov
Veeam Software
 
Posts: 4861
Liked: 396 times
Joined: Wed May 21, 2014 11:03 am
Location: Saint Petersburg
Full Name: Nikita Shestakov

Previous

Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests