I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam 8

Everything about backing up to tape

I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam 8

Veeam Logoby roberi » Fri Nov 28, 2014 5:10 pm

Hi

Before ver. 8 my LTO could load the tapes, not anymore.
When I try to Inventory I get an error:

2014-11-28 17:59:16 Processing started at den 28 november 2014 17:59:13
2014-11-28 17:59:20 Drive 1 (Drive ID: Tape1) locked successfully
2014-11-28 17:59:32 Error Failed to inventory tape in Drive 1 (Drive ID: Tape1) Error: Unknown MTF writer
2014-11-28 17:59:32 Error Completed with error at den 28 november 2014 17:59:32


In version 7 I got the same error but could see the tape and then do a erase. Now the Tape is not seen in Veeam.

Please advice!

Regards
Robert
roberi
Influencer
 
Posts: 12
Liked: 1 time
Joined: Tue Oct 18, 2011 9:26 am

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby tsightler » Fri Nov 28, 2014 6:31 pm

Assuming this is a standalone drive I believe this is a known issue and that there is a hotfix available. You should contact technical support and they should be able to verify that this is the same issue and provide you with the fix.
tsightler
Veeam Software
 
Posts: 4768
Liked: 1737 times
Joined: Fri Jun 05, 2009 12:57 pm
Full Name: Tom Sightler

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby Dima P. » Fri Nov 28, 2014 9:13 pm

Hello,

You can use this KB articlce: Tape inventory fails with "Unknown MTF writer" error in case of standalone drives. The download link for a fix should be inside. Thank you.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby Gostev » Sat Nov 29, 2014 7:04 pm

Nevertheless, I'd like to point out that officially (as per System Requirements) we only support LTO3 or later tape libraries. Thanks!
Gostev
Veeam Software
 
Posts: 21390
Liked: 2349 times
Joined: Sun Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby roberi » Mon Dec 01, 2014 8:56 am

Hi!

Thank you everyone! It now works!

Regards
Robert
roberi
Influencer
 
Posts: 12
Liked: 1 time
Joined: Tue Oct 18, 2011 9:26 am

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby sebastian.mair » Mon Dec 01, 2014 12:02 pm

hello,

i had the same error with a tape library, a hp msl2024 with single lto5 drive. i also installed the hotfix and now backup to tape works again.

but i have a library, but it seems that this fix is for single drive only? so what´s the difference? i tried to erase all tapes, but the error was not gone.

so i tried to install the hotfix, no problems since that.
sebastian.mair
Novice
 
Posts: 8
Liked: never
Joined: Thu Apr 11, 2013 12:24 pm

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby Nueke2398 » Mon Dec 01, 2014 1:41 pm

I have noticed the same issue with my inventories and backup jobs. I attempted to apply the hotfix, but it did not work. Any other suggestions?
Nueke2398
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mon Nov 17, 2014 4:14 pm
Full Name: Joshua Newcombe

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby v.Eremin » Mon Dec 01, 2014 1:45 pm

The best way will be to notify support team about hotfix not solving problem and let them investigate it further. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby sbbots » Thu Dec 04, 2014 11:46 pm

Same problem here with a HP Ultrium 4 SCSI LTO-4 drive and a brand new LTO tape. I can add the tape server to Veeam B&R v8.0, but the drive shows as "empty" even when there is a tape inserted. I installed the hotfix KB1967 and it did not fix the issue. This drive worked perfectly with v7.0.

Case #00695886
sbbots
Enthusiast
 
Posts: 96
Liked: 25 times
Joined: Fri Aug 16, 2013 5:44 pm
Full Name: Matt B

Re: I cannot use my HP Ultrium LTO2 after upgrading to veeam

Veeam Logoby Dima P. » Mon Dec 08, 2014 12:30 pm

Matt,

Thank you for the details! Please, continue to work with support team - I noticed they are awaiting for your response.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests