IBM 3573 Tape Library

Everything about backing up to tape

IBM 3573 Tape Library

Veeam Logoby microdata » Wed Aug 06, 2014 2:03 pm

Hi,
I'm trying to setting up the IBM 3575 Tape Library into veeam B&R but I'm not able to see it.
Windows also isn't able to use the "official drivers" and recognizes the TL as "Unknown Juke-box", but I'm able to use it with BackupExec, so the TL is working fine.
How can I solve this issue?

Thanks
Max
microdata
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Wed Oct 03, 2012 7:52 am
Full Name: Microdata

Re: IBM 3573 Tape Library

Veeam Logoby foggy » Wed Aug 06, 2014 2:21 pm

Max, in order for Veeam B&R to work properly with the tape library, first make sure both tape drives and medium changer are correctly displayed in Device Manager. Probably, you're using wrong drivers.
foggy
Veeam Software
 
Posts: 14728
Liked: 1078 times
Joined: Mon Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson

Re: IBM 3573 Tape Library

Veeam Logoby microdata » Wed Aug 06, 2014 3:36 pm

Ok may be, but I only see the tape drives, not the library, and only Veeam is not able to see it, all the other backup software are seeing it without problem, why?
microdata
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Wed Oct 03, 2012 7:52 am
Full Name: Microdata

Re: IBM 3573 Tape Library

Veeam Logoby v.Eremin » Wed Aug 06, 2014 3:44 pm

In order for VB&R to work properly with tape library both tape drives and medium changer should be shown correctly in Device Manager. So, make sure you have both of them reflected correctly there. Also, are using non-exclusive or exclusive drivers ? In the latter case, kindly, reinstall the drivers with non-exclusive version. In addition, are there any 3-party specific drivers installed that might prevent us from identifying library correctly? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: IBM 3573 Tape Library

Veeam Logoby ryanm » Wed Aug 13, 2014 8:33 pm 1 person likes this post

If you drive is fiber channel you might have to re-zone it to take away access from your Backup Exec Server. I had problems getting the changer mechanism detected properly. Also if you are trying to Run BE and VEEAM on the same server I don't think it will be successful since BE wants it's own tape drivers and the Microsoft one.

I beleive there is an uninstall function in the bundle of the IBM tape drivers as well. I think you need to do that as well after the above is completed. IIRC.
ryanm
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Mon Dec 16, 2013 5:17 pm


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests