Insert Tape to Continue... Job freeze

Everything about backing up to tape

Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby rlebras » Wed Sep 23, 2015 9:54 am

Hello,

I wonder if anyone can help me out on this:
Last night we get a warning "insert tape to continue" although the tape is already in the drive and the tape is not full. Consequently, all our tapes backups jobs have been frozen. I don't know how to resolve this problem today and the next backup session is running soon.
Could you help me please?

NB: I am working with Veeam B&R v8.0 and i have openned a case # 01063475.
rlebras
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Apr 14, 2015 12:32 pm
Full Name: rlebras

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby PTide » Wed Sep 23, 2015 10:37 am

Hi,

Please specify which options do you have in your Media Pool settings? I mean "Retention" settings.

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby rlebras » Wed Sep 23, 2015 11:07 am

Hi Pavel and thank you for your reply,

Today we protect data on tape during 41 days and media set is setting everyday at 7:00pm. Actually and to be more precise, last night, the first backup tape job have run succesfully, the second one have begun and have frozen at 98% and demand to " insert tape to continue" . Consequence : the two next jobs have not run because of this freeze. I don't understand because i am seeing that 2.2TB are available on this tape.
rlebras
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Apr 14, 2015 12:32 pm
Full Name: rlebras

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby PTide » Wed Sep 23, 2015 11:12 am

Do you have a "Never overwrite data" option checked?
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby rlebras » Wed Sep 23, 2015 12:11 pm

No we haven't.
rlebras
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Apr 14, 2015 12:32 pm
Full Name: rlebras

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby PTide » Wed Sep 23, 2015 1:59 pm

Do you have a standalone drive or a library? What are your "Media Set" settings? What "data protection" settings do you have?
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3019
Liked: 246 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby Dima P. » Wed Sep 23, 2015 2:01 pm

Last night we get a warning "insert tape to continue" although the tape is already in the drive and the tape is not full.

Just to clarify, how many drives you have in the library? Thanks
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby rlebras » Wed Sep 23, 2015 2:15 pm

I have just one drive (it is an autoloader) for 1 daily tape.
rlebras
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Apr 14, 2015 12:32 pm
Full Name: rlebras

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby rlebras » Wed Sep 23, 2015 2:18 pm

Today we protect data on tape during 41 days and media set is setting everyday at 7:00pm.
rlebras
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Apr 14, 2015 12:32 pm
Full Name: rlebras

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby Dima P. » Wed Sep 23, 2015 3:12 pm

Can you test it once again? Before you do, make sure:

- VBR is aware of the loaded tapes. Run ‘Inventory Library’ command prior starting the job, to be sure.
- There are free tapes in the media pool, if required, mark tapes as free before the job starts.

Dont forget to share the results. Thanks.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby rlebras » Thu Sep 24, 2015 2:22 pm

Thank you for your help.
The problem is resolved: it was an hardware default on our LTO6 tape.
I didn't understood it because we have not received alerts from our autoloader.
rlebras
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Apr 14, 2015 12:32 pm
Full Name: rlebras

Re: Insert Tape to Continue... Job freeze

Veeam Logoby Dima P. » Fri Sep 25, 2015 12:49 pm

Glad you nailed it! If any further issues or questions arise – don’t hesitate asking.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests