Discussions specific to tape backups
Post Reply
davide.depaoli
Veeam ProPartner
Posts: 106
Liked: 20 times
Joined: Oct 28, 2012 6:06 pm
Full Name: Davide Depaoli
Location: Santhia' (VC) - Italy
Contact:

Issue with HPE StoreOnce VSA VTL emulation

Post by davide.depaoli » Feb 22, 2019 3:03 pm

Hello,
I've just updated my StoreOnce VSA to Gen4 release. I've setup VTL emulation as MSL 2024 LTO-7 via iSCSI.
My Veeam server is 9.5 u4 on win 2016.
Devicer Manager seen the library correctly with HPE drivers, but Veeam see the library without drives.
When I try to inventory, receive the error "Failed to inventory tape Error: Library HP MSL G3 Series EL21 does not contain any enabled tape drives".
I have tried different LTO versions (LTO-4/5/6/7) without luck.

Does anyone may help me ?
thanks in advance
Best regards,
Davide
------------------------------
Labinf SpA (formerly H.M.S. Sipac SpA)
Veeam Silver ProPartner

Dima P.
Product Manager
Posts: 10722
Liked: 881 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Issue with HPE StoreOnce VSA VTL emulation

Post by Dima P. » Feb 22, 2019 5:12 pm

Hello Davide,

Can you please confirm that you have both tape changer and tape driver drivers installed on this machine? Thanks!

davide.depaoli
Veeam ProPartner
Posts: 106
Liked: 20 times
Joined: Oct 28, 2012 6:06 pm
Full Name: Davide Depaoli
Location: Santhia' (VC) - Italy
Contact:

Re: Issue with HPE StoreOnce VSA VTL emulation

Post by davide.depaoli » Feb 25, 2019 7:46 am

Hello Dima,
yes, I have both medium changer and drives drivers installed.
Windows Device Manager
https://www.screencast.com/t/zR65528DHh

what Veeam see
https://www.screencast.com/t/GxSF9aUB0AZ
------------------------------
Labinf SpA (formerly H.M.S. Sipac SpA)
Veeam Silver ProPartner

Dima P.
Product Manager
Posts: 10722
Liked: 881 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Issue with HPE StoreOnce VSA VTL emulation

Post by Dima P. » Feb 27, 2019 1:00 pm

Davide,

The setup looks good. I suggest to check this error with our support support team as the described behavior does not look expected. Please do not forget to share your case ID once you have it. Cheers!

davide.depaoli
Veeam ProPartner
Posts: 106
Liked: 20 times
Joined: Oct 28, 2012 6:06 pm
Full Name: Davide Depaoli
Location: Santhia' (VC) - Italy
Contact:

Re: Issue with HPE StoreOnce VSA VTL emulation

Post by davide.depaoli » Mar 01, 2019 11:31 am

Hello,
I have open a case #03441278.

thank you
Regards,
Davide
------------------------------
Labinf SpA (formerly H.M.S. Sipac SpA)
Veeam Silver ProPartner

davide.depaoli
Veeam ProPartner
Posts: 106
Liked: 20 times
Joined: Oct 28, 2012 6:06 pm
Full Name: Davide Depaoli
Location: Santhia' (VC) - Italy
Contact:

Re: Issue with HPE StoreOnce VSA VTL emulation

Post by davide.depaoli » Mar 07, 2019 10:49 am

Just to inform the community:
I have just done a remote session with support, and after a lot of tests, there is no answer because on VTL the LTO7 is not working. All oldiest LTO emulation (4-5-6) are working.
Veeam engineer told me that VBR, on physical libraries, is working also with LTO7. He has assumed that is possible some incompatibility at Windows/HPE drivers.
------------------------------
Labinf SpA (formerly H.M.S. Sipac SpA)
Veeam Silver ProPartner

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests