Media Pools

Discussions specific to tape backups

Media Pools

Veeam Logoby itops » Wed Feb 28, 2018 1:51 pm

Hello, i have running
2x Backup Servers (A & B)
1x Tape Library attached to server B
1x Data Domain

I've added a tape server on both backup servers. The main backup jobs are running on backupserver A. Just for tests I've run one "backup to tape job" on server A using a Media Pool created at server A and the tape library hosted on server B. When I let server B take control of tape library, veeam backup import the tape used on tape job (server A).
My question is, what happens when the Media Pool used on server A does not exists at backup server B ? Should I replicate Media Pools, or can I move the tape to another media pool on server B? What happens in this case?

Thanks in advance
itops
Influencer
 
Posts: 13
Liked: never
Joined: Thu Feb 01, 2018 4:14 pm
Full Name: juan cruz

Re: Media Pools

Veeam Logoby Dima P. » Thu Mar 01, 2018 1:53 pm

Hi itops,

Media Pool cannot be replicated between backup server. However, you can import tape media written by one backup server to another to perform restore (or in case you want to reuse these tapes). Thank you.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 8206
Liked: 588 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: Prague
Full Name: Dmitry Popov

Re: Media Pools

Veeam Logoby itops » Thu Mar 01, 2018 3:34 pm

OK thanks Dimitry
itops
Influencer
 
Posts: 13
Liked: never
Joined: Thu Feb 01, 2018 4:14 pm
Full Name: juan cruz


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests