Post 9.5 Issues with tape infrastructure

Everything about backing up to tape

Post 9.5 Issues with tape infrastructure

Veeam Logoby MerlIT » Thu Dec 08, 2016 11:18 am

Case #00942082 Applies
Reporting my experience with tape handling in 9.5 for information. I would go straight back to my old install if I could without downtime.

Upgraded a very simple environment from 8.5 to 9.5. All VBR components on single hyper-v host with SAS tape library attached. Simple backup schedule of Weekly Full with daily incrementals, all driven by a single job. The job kicks off a copy to tape, with full backups to one media set and the dailys to another. Everything worked fine under the old release.

First backup job after upgrade was a Weekly Full. This pulled two media from the Free pool, allocated to Weekly pool as expected. It also pulled one media from Free and added to the Daily pool, writing nothing to the tape.
Subsequent runs of the Daily Backup job have kicked of the Copy to tape job in the normal fashion. However, each time the job has pulled another tape from the Free pool and allocated it to the Weekly pool, writing nothing to it. It has then appended the daily backup .vib to the existing Daily media.

Support have stated that this is a known issue which will be fixed in a forthcoming update.

In the interim, manual intervention is required regularly to reallocate all the unused, but allocated Weekly media back to free. This throws up another issue: the reallocated media are incorrectly shown. For instance, I had removed the two Weekly Full media to send offsite. They were not showing in the GUI for online media. After two days, I reallocated two Weekly media to Free. After the process finished the GUI was updated and showed the two Weekly Full media that were, by then, offsite in the slots in which they had been created. A rescan was necessary to clean this up. I reproduced this three times before reporting.

Sigh....
MerlIT
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jul 23, 2014 7:06 pm
Full Name: Andrew Sims

Re: Post 9.5 Issues with tape infrastructure

Veeam Logoby Dima P. » Thu Dec 08, 2016 1:52 pm

Hi MerlIT,

Can you share the correct case ID? The one you shared points to the issue with snapshot removal. Thanks.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Post 9.5 Issues with tape infrastructure

Veeam Logoby MerlIT » Thu Dec 08, 2016 1:56 pm

# 01994632
Sorry quoted an open case with WatchGuard. Not been a good week.
MerlIT
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jul 23, 2014 7:06 pm
Full Name: Andrew Sims


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests