Using tape as a backup target
Post Reply
Berniebgf
Service Provider
Posts: 96
Liked: 9 times
Joined: Sep 01, 2010 11:36 pm
Full Name: Bernard Tyers
Contact:

Start Session Tape failed

Post by Berniebgf »

Hi All,

We are seeing a strange "Access denied" error in the logs for a backup job to tape that fails on the first "data-store" to backup, subsequent data-stores in the same "backup to tape" job are successful.
From the logs it looks as though the Tape is being moved from the library slots to the drive, ~40 seconds later we get the "access denied".....

Wondering if Veeam is timing out on the tape load? Is there a registry entry for setting timeout on tape load time?

Or has anyone experienced anything similar and has advice?

Thanks

Bernie

veremin
Product Manager
Posts: 19819
Liked: 2124 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Start Session Tape failed

Post by veremin »

Hi, Bernard,

Can you confirm that the tape device uses OEM drivers from device manufacturer, and appears in Windows Device Manager under correct name (as opposed to generic device)? Also, there any backup jobs running at the moment that might lock the backup files?

Thanks.

Berniebgf
Service Provider
Posts: 96
Liked: 9 times
Joined: Sep 01, 2010 11:36 pm
Full Name: Bernard Tyers
Contact:

Re: Start Session Tape failed

Post by Berniebgf »

Thanks,

I can confirm all OEM drivers and is in devices manager correctly

I will double check the backup job timing and get back to you.

Bernie

Berniebgf
Service Provider
Posts: 96
Liked: 9 times
Joined: Sep 01, 2010 11:36 pm
Full Name: Bernard Tyers
Contact:

Re: Start Session Tape failed ** Resolved **

Post by Berniebgf » 1 person likes this post

Hi All,

Found reference to this issue through another client, issue was resolved as follows.

1. Stop Veeam Services
2. Uninstall existing "Exclusive" Tape drivers
3. Install "Non Exclusive" Tape drivers
4. Start Veeam Services

Issue resolved.

Bernie

foggy
Veeam Software
Posts: 20873
Liked: 2048 times
Joined: Jul 11, 2011 10:22 am
Full Name: Alexander Fogelson
Contact:

Re: Start Session Tape failed

Post by foggy »

Yes, some of the users have already reported the requirement of using non exclusive drivers for some models of tape drives. Thanks for sharing it worked for you as well.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: georgy.solontay and 12 guests