Discussions specific to tape backups
Post Reply
chrismc
Novice
Posts: 7
Liked: never
Joined: Sep 24, 2013 8:45 pm
Full Name: Chris McHenry
Contact:

Tape library drive showing as standalone

Post by chrismc » Sep 26, 2013 8:08 pm

I am having an issue on veeam 7 where the tape library is showing up, as well as the tapes but the drive is showing up as a standalone drive. Anybody seen this before or heard of a fix for this? I am iSCSI connected and the media changer and tape drive both show up in server 2008 device manager and the driver is not unknown. Thanks in advance!

Gostev
Veeam Software
Posts: 23111
Liked: 2915 times
Joined: Jan 01, 2006 1:01 am
Location: Baar, Switzerland
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by Gostev » Sep 26, 2013 9:38 pm

Could be an issue with incorrect driver implementation by your tape vendor, please open a support case for the investigation.

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15221
Liked: 1146 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by v.Eremin » Sep 27, 2013 8:04 am

Hi, Chris.

Assuming both devices (library, driver) are correctly shown in Device Manager, they also should be correctly reflected in the “Tape” node of backup infrastructure. That being said, the tape drive should be shown under corresponding library.

As mentioned above, if you’re seeing different behavior, kindly, open a ticket with our support and let them investigate it directly.

Just out of curiosity – may I ask you to post the screenshot of tape node of device manager, as well as, the one of backup server (backup infrastructure -> tape -> library –> drives).

Thanks.

chrismc
Novice
Posts: 7
Liked: never
Joined: Sep 24, 2013 8:45 pm
Full Name: Chris McHenry
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by chrismc » Sep 27, 2013 2:11 pm

I don't have image posting ability at my workstation. I do have a question though, could SCSI id's have anything to do with this issue?

chrismc
Novice
Posts: 7
Liked: never
Joined: Sep 24, 2013 8:45 pm
Full Name: Chris McHenry
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by chrismc » Sep 27, 2013 3:07 pm

I do have a support case and uploaded tape test results and a screenshot. case #00450492

Thanks

chrismc
Novice
Posts: 7
Liked: never
Joined: Sep 24, 2013 8:45 pm
Full Name: Chris McHenry
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by chrismc » Oct 01, 2013 1:28 pm

FYI I applied new patch that was supposed to fix this issue as stated by tech support but to no avail, support ticket escalated to level 3. Anybody else having this issue? Any ideas that may be a workaround?

v.Eremin
Veeam Software
Posts: 15221
Liked: 1146 times
Joined: Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by v.Eremin » Oct 01, 2013 2:01 pm

As far as I’m concerned, the issue with tape library and drives shown as separate devices is still under investigation, and wasn’t supposed to be fixed in the patch#1.

However, I believe, tier 3 team should be aware about workaround that includes manually mapping drive(s) to tape library via the registry. So, let’s wait and see whether they find your issue to be the known one and propose the workaround in accordance.

Thanks.

chrismc
Novice
Posts: 7
Liked: never
Joined: Sep 24, 2013 8:45 pm
Full Name: Chris McHenry
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by chrismc » Oct 01, 2013 2:04 pm

Thanks for the info.

chrismc
Novice
Posts: 7
Liked: never
Joined: Sep 24, 2013 8:45 pm
Full Name: Chris McHenry
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by chrismc » Oct 01, 2013 8:16 pm

Ended up using a BDT media changer and IBM Ultrium-TD1 and that combo ended up working. Not sure why the ADIC scaler 100 wasn't but thats okay because this works! Thanks for the help and advice.

Dima P.
Veeam Software
Posts: 8760
Liked: 647 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Tape library drive showing as standalone

Post by Dima P. » Oct 02, 2013 9:10 am

Chris,

Thank you for the update! I will pass this update to the QC.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests