v9 Insert a tape to continue mail

Everything about backing up to tape

v9 Insert a tape to continue mail

Veeam Logoby ReKoR » Fri Jan 15, 2016 9:20 am

Hello,

I recently upgraded to v9. Since then I receive a mail

[Warning] Insert a tape to continue

'Tape_Daily' job requires a tape to be inserted into 'HP Ultrium 6-SCSI' tape library. See the corresponding job session in Veeam Backup & Replication management console for details.


I made no changes to this tape job. I want to get a mail if there is no tape in the library. But in this case the correct tape is inserted and the job is working fine, but I get this mail everytime.
ReKoR
Novice
 
Posts: 9
Liked: 2 times
Joined: Mon Aug 26, 2013 2:07 pm

Re: v9: Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ta_jb » Fri Jan 15, 2016 10:30 am

+1 for me :wink:
ta_jb
Service Provider
 
Posts: 13
Liked: 2 times
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:40 pm

Re: v9: Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jan 15, 2016 10:46 am

Have this started to happen, since the v9 upgrade? Did the corresponding job indeed sit and wait for a new tape to be inserted at some point of time? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: v9: Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ta_jb » Fri Jan 15, 2016 11:05 am

Yes, it started right after the v9 upgrade.
When the job starts the tape is already loaded, but sends out the insert a tape notification.

Have to wait until the current tape job is finished, will open a ticket afterwards.
ta_jb
Service Provider
 
Posts: 13
Liked: 2 times
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:40 pm

Re: v9: Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jan 15, 2016 11:11 am

Just to have a full understanding of the problem - as soon as the job starts the said email is sent to you regardless of valid tape being present inside the library and of tape job working properly, right? Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: v9: Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ReKoR » Fri Jan 15, 2016 11:27 am

Seems that we have exactly the same behaviour. It happens since the v9 upgrade.

@v.Eremin: Yes, this is correct.
ReKoR
Novice
 
Posts: 9
Liked: 2 times
Joined: Mon Aug 26, 2013 2:07 pm

Re: v9: Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jan 15, 2016 11:30 am

Then, it's worth contacting support team, as the described situation looks unexpected. We'd also appreciate, if post here the ticket number, once it's opened, so that we can follow the case. Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ReKoR » Fri Jan 15, 2016 11:42 am

I opened a case #01485006
ReKoR
Novice
 
Posts: 9
Liked: 2 times
Joined: Mon Aug 26, 2013 2:07 pm

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ta_jb » Fri Jan 15, 2016 12:05 pm

My case #01486213
ta_jb
Service Provider
 
Posts: 13
Liked: 2 times
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:40 pm

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jan 15, 2016 12:50 pm

While working with support engineers on investigating that, can you tell how many libraries are present inside the problematic media pools? Just one or you've already put Global Media Pool functionality into use adding multiple libraries under one media pool?
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13279
Liked: 969 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby clins » Fri Jan 15, 2016 1:06 pm

Seems that we have exactly the same behaviour. It happens since the v9 upgrade
clins
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Tue Nov 10, 2015 11:21 am
Full Name: Christian Lins

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jan 15, 2016 1:48 pm

Just to clarify, was this option checked inside the tape job settings under notifications? Thanks.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6249
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ReKoR » Fri Jan 15, 2016 1:52 pm

I use a single tape drive. I do not use the new global media pool functionality.

What I recognized: If I have a look at the tape drive, it's state is shown as 'Empty'. But in fact there is already a tape in it. This is no new behaviour as it was the same at lower versions. But perhaps it plays a part.

Dima P. wrote:Just to clarify, was this option checked inside the tape job settings under notifications? Thanks.

I use global notification settings to this job, but the option is checked.
ReKoR
Novice
 
Posts: 9
Liked: 2 times
Joined: Mon Aug 26, 2013 2:07 pm

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby ta_jb » Fri Jan 15, 2016 1:55 pm

v.Eremin wrote:While working with support engineers on investigating that, can you tell how many libraries are present inside the problematic media pools? Just one or you've already put Global Media Pool functionality into use adding multiple libraries under one media pool?

Only one library (stand-alone LTO-4 drive).
ta_jb
Service Provider
 
Posts: 13
Liked: 2 times
Joined: Tue Sep 29, 2009 1:40 pm

Re: v9 Insert a tape to continue Mail

Veeam Logoby Guido » Fri Jan 15, 2016 2:15 pm

Same here.
Then I marked one tape Free and now the job starts running with that tape.
Guido
Influencer
 
Posts: 24
Liked: never
Joined: Tue Jul 17, 2012 10:56 am
Full Name: Guido

Next

Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests