VM to tape "hack"?

Everything about backing up to tape

VM to tape "hack"?

Veeam Logoby 4c7 » Thu Jul 02, 2015 3:48 pm

I know it's not possible to do a VM to tape directly, but can I do something like this:
1. Do a regular full backup to a disk repository
2. Do a backup to tape job
3. Delete regular backup files from backup repository

I'm perfectly fine with this. I need to do weekly backups of some VM's (lots of them, kinda) and I'm fine with only doing one weekly and pushing it to tape.

ps. If yes - what would be the best way to achieve that?
4c7
Enthusiast
 
Posts: 47
Liked: 3 times
Joined: Mon May 04, 2015 2:45 pm
Full Name: 4c74356b41

Re: VM to tape "hack"?

Veeam Logoby v.Eremin » Thu Jul 02, 2015 4:20 pm

If yes - what would be the best way to achieve that?

It's possible. PowerShell script checking whether everything has been copied properly and then deleting the files from disks might be the best way.

However, I'd still recommend having at least one .vbk on source repository for the purpose of safety.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin

Re: VM to tape "hack"?

Veeam Logoby 4c7 » Thu Jul 02, 2015 7:13 pm

Mhm... and how do I "check that everything has been copied properly" with powershell? You mean get backup job information and see if backup job returned success? or something else?
If I configure 1 copy to store (or whatever its called) will it only do full backups without incremental? or how do I achieve that it holds only 1 copy?
4c7
Enthusiast
 
Posts: 47
Liked: 3 times
Joined: Mon May 04, 2015 2:45 pm
Full Name: 4c74356b41

Re: VM to tape "hack"?

Veeam Logoby v.Eremin » Fri Jul 03, 2015 10:01 am

Mhm... and how do I "check that everything has been copied properly" with powershell? You mean get backup job information and see if backup job returned success? or something else?

Something similar, right. Sort of double check, whether the latest result is success and whether a tape contains at least something.

If I configure 1 copy to store (or whatever its called) will it only do full backups without incremental?

Correct. Backup job configured in whatever mode (reversed/forward), having 1 as retention, and making always full backups.

Thanks.
v.Eremin
Veeam Software
 
Posts: 13266
Liked: 968 times
Joined: Fri Oct 26, 2012 3:28 pm
Full Name: Vladimir Eremin


Return to Tape



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests