Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already done

Backup agent for Linux servers and workstations on-premises or in the public cloud

Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already done

Veeam Logoby jaf » Wed Mar 15, 2017 7:23 am

hallo,

i run B+R 9.5U1 and the agent for linux.

when i did the installation i just started "veeam" on the linux system and configured the backup job to backup to B+R.

i did NOT run
Code: Select all
veeamconfig vbrserver add



Now i got a license for the agent and i have the problem i cannot assign to the linux agent (with b+r) because i cannot see the agent in b+r

i already tested:
Code: Select all
veeamconfig vbrserver resync

but no change.

is it possible the add the agent to B+R without deleting everything?

BR Johannes
jaf
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mon Feb 13, 2017 6:52 pm
Full Name: Johannes

Re: Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already d

Veeam Logoby PTide » Wed Mar 15, 2017 9:31 am

Hi,

That's a known bug and will be fixed in the upcoming update. To overcome the problem start a new backup session and stop it - the agent should consume the license automatically once it starts a session.

Thank you
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already d

Veeam Logoby jaf » Thu Mar 30, 2017 5:15 am

hello,

yes this is true, it consumed the license, so i got the new options/feature.
THANKS for the information.

but btw:
When i take a look at B+R i don't see the agent listed,
only the backup listed in jobs, but i don't see the agent listed in the backup infrastructure.

you are talking about a bug, is this problem the bug?

BR jaf
jaf
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mon Feb 13, 2017 6:52 pm
Full Name: Johannes

Re: Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already d

Veeam Logoby PTide » Thu Mar 30, 2017 12:07 pm

It's not a bug - Agents are not supposed to be displayed in the current version.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already d

Veeam Logoby jaf » Fri Mar 31, 2017 5:11 am

hello,

i see.
so the information in the documentation

veeam_agent_linux_1_0_user_guide_en.pdf

e.g page 187+

is not the actual version; it's showing the future?

BR
jaf
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mon Feb 13, 2017 6:52 pm
Full Name: Johannes

Re: Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already d

Veeam Logoby PTide » Fri Mar 31, 2017 12:35 pm

I meant that Agents are not supposed to be displayed under "Backup Infrastructure", hower the corresponding jobs can be seen under "Agent" subnode of "Jobs" node. So if you don't see "Agents" under "Backup Infrastructure" that's OK, but if you don't see "Agents" under "Jobs" that's a bug and you should file a support case.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Connecting to Veeam Backup Server, but Backups already d

Veeam Logoby jaf » Mon Apr 10, 2017 4:41 am

hi,

yes i see in agent and jobs, but not in the backup infrastructure.

it it looks "fine"

BR JAF
jaf
Novice
 
Posts: 5
Liked: never
Joined: Mon Feb 13, 2017 6:52 pm
Full Name: Johannes


Return to Veeam Agent for Linux



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests