Standalone backup agent for Linux servers and workstations on-premises or in the public cloud
Post Reply
jcerrato1
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Aug 24, 2018 12:21 pm
Full Name: John Cerrato
Contact:

Error to Agent 3.0 - Linux

Post by jcerrato1 » Jan 18, 2019 9:04 pm

Error: Failed to execute agent management command startBackup. Error: Another backup job is running.

1) I have uninstalled the above agent.
2) rebooted that server .
3) installed the agent again,
4) The backup will run without issues for a couple times and then give the above error. This started happening when I upgraded from version 2 to 3 agent.

PTide
Product Manager
Posts: 4876
Liked: 409 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by PTide » Jan 21, 2019 11:33 am

Hi,

What mode is that? Is it standalone or managed by VBR/Agent mode? Are you positive that there are no other jobs attempting to start at the same time? Please also provide logs (either open a support case, or provide a link to a downloadable archive)

Thanks!

mwag
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Jan 21, 2019 8:46 pm
Full Name: Michael Wagstaff
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by mwag » Jan 21, 2019 8:59 pm

Did you find a solution? We are encountering the same problem with Agent 3.

BenO
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Jan 22, 2019 3:59 am
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by BenO » Jan 22, 2019 4:02 am

We also see this same issue after updating to Agent 3.0 on RHEL 7

Confirmed there are NO veeam processes running before kicking off the job and get 'Another Job is Running' error.

At that point, there IS a veeamjobman and veamagent process running, but they are the ones from the job thats just failed.

Code: Select all

root     117603 111127  0 02:36 ?        00:00:00 veeamjobman Service --session {2eccbc59-8659-4d93-8e1a-12af361ba186} --socket /var/tmp/veeam/socket/veeam.sock --log /var/log/veeam/Backup/Agent Backup Job 1 - dre-<hostname>/Session_20190122_023609_{2eccbc59-8659-4d93-8e1a-12af361ba186}/Job.log
root     117665 111127  0 02:36 ?        00:00:08 veeamagent --log /var/log/veeam/Backup/Agent Backup Job 1 _B dre_B<hostname>/Session__20190122__023609___F2eccbc59_B8659_B4d93_B8e1a_B12af361ba186_G/Agent.Source.log --mgmtConnKey AQAAAAAAAAAhAAAAVkFMIG1hbmFnZW1lbnQgY2hhbm5lbCBlbmNyeXB0aW9uAQAAAAEAAAAAAAAAGOGkPfux1AECAAAASgAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACAAAAAQAAAAD46aEA42nF/nltLUNYoUe0QBkF0OrBW475HahsxCNEkM7B1/8zDLUQPxS0w/OoGpEAAAABkLErh+h9DJdmxJPiVd8AA=
At this point, restarting veeamservice clears these processes and the job may then work (or may fail with the same error)

PTide
Product Manager
Posts: 4876
Liked: 409 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by PTide » Jan 22, 2019 9:38 am

Hi,

Michael, BenO,

Although our team already has ideas about the issue, I would like to encourage you to open a support cases and provide our support team with logs as it is almost impossible to say anything regarding the problem without seeing the logs. Please also post your case ID.


Thanks you!

BenO
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Jan 22, 2019 3:59 am
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by BenO » Jan 23, 2019 1:53 am

I've raised this as case 03375684

Ben

MoritzB
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Jan 29, 2019 1:39 pm
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by MoritzB » Jan 29, 2019 1:42 pm

Any Updates on this Topic?

we are having the same issues when importing an Config on Debian 8.11

PTide
Product Manager
Posts: 4876
Liked: 409 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by PTide » Jan 29, 2019 2:51 pm

we are having the same issues when importing an Config on Debian 8.11
Hi,

Please open a case with support team and post your case ID. They will collect logs, investigate the issue, and provide you with information about further course of action.

Thanks!

edingc
Novice
Posts: 4
Liked: never
Joined: Jun 26, 2018 12:51 pm
Full Name: Cody Eding
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by edingc » Feb 13, 2019 3:57 pm

Case #03414007 created with same issue.

PTide
Product Manager
Posts: 4876
Liked: 409 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Error to Agent 3.0 - Linux

Post by PTide » Feb 20, 2019 12:40 pm

UPDATE: The fix is available via support team

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests