Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Backup agent for Linux servers and workstations on-premises or in the public cloud

Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby FabioM » Thu Oct 13, 2016 3:57 pm

Hi,
I'm trying to create a minilab and installed VBR9.5 on a W2012R2 VM .
I want to backup a Linux Server (Ubuntu with MYSQL) and just installed Veeam Agent for Linux.
When I try to configure a backup to VBR Server I get an error "VCP Command size more than 1GB"
Any ideas how to solve ?
Thanks
FabioM
Veeam ProPartner
 
Posts: 34
Liked: 4 times
Joined: Mon Sep 23, 2013 10:27 am
Full Name: Fábio Mendonça

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby PTide » Thu Oct 13, 2016 4:20 pm

Hi,

Please provide logs from VBR and VAL. You need to upload /var/log/veeam directory somewhere (dropbox for example). Also please provide kernel logs from the linux server.

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2884
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby FabioM » Thu Oct 13, 2016 4:23 pm 1 person likes this post

PTide i'll send you that as soon as possible.
FabioM
Veeam ProPartner
 
Posts: 34
Liked: 4 times
Joined: Mon Sep 23, 2013 10:27 am
Full Name: Fábio Mendonça

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby FabioM » Fri Oct 14, 2016 9:11 am

FabioM
Veeam ProPartner
 
Posts: 34
Liked: 4 times
Joined: Mon Sep 23, 2013 10:27 am
Full Name: Fábio Mendonça

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby PTide » Fri Oct 14, 2016 10:28 am

Got the logs. Could you please check if the port 83163 is available?

Thanks.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2884
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby FabioM » Fri Oct 14, 2016 11:08 am

Where ? Linux or VBR Server ?
Are you sure about the Port Number?
FabioM
Veeam ProPartner
 
Posts: 34
Liked: 4 times
Joined: Mon Sep 23, 2013 10:27 am
Full Name: Fábio Mendonça

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby PTide » Fri Oct 14, 2016 1:07 pm

I'm sorry, sure there is no such port number, wrong thing was stuck in the clipboard :) Please check if port 10002 is available on VBR.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2884
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby FabioM » Fri Oct 14, 2016 1:23 pm

yes, its available.
I now can insert all the info but the agent configuration stalls when i choose next (see screenshot i left o dropbox).
FabioM
Veeam ProPartner
 
Posts: 34
Liked: 4 times
Joined: Mon Sep 23, 2013 10:27 am
Full Name: Fábio Mendonça

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby PTide » Fri Oct 14, 2016 2:11 pm

Do you have any software on VBR listening on port 10002 (Veeam Endpoint for example)? Also did you skip the domain field or you juse removed it from the screenshot for security reasons? If the former then please try to enter VBR hostname there. I also sent you some instructions via PM.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2884
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby tommmoe » Wed Oct 26, 2016 2:57 am

Hi,

Just checking if this issue was resolved as we are currently experiencing the same thing..

Cheers
tommmoe
Influencer
 
Posts: 20
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 05, 2016 11:27 pm
Full Name: Tom

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby PTide » Wed Oct 26, 2016 7:45 am

Hi Tom,

It's not clear whether you get "VCP Command size more than 1GB" error or the config wizards stalls? Please elaborate.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2884
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby Vitaliy S. » Wed Oct 26, 2016 3:17 pm

Maybe there is a typo in the topic name, but VAL does not support Veeam B&R v 9.5 as a target for the backup job.
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19369
Liked: 1087 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby tommmoe » Wed Oct 26, 2016 10:01 pm

PTide wrote:Hi Tom,

It's not clear whether you get "VCP Command size more than 1GB" error or the config wizards stalls? Please elaborate.

Thanks


Hi,

We initally had that error message the first few times but since then it hangs.

Also the port 10002 is not currently open on our B&R server, after changing the port to one that is listening (e.g. 10001, 10003) it does establish a connection but then hangs.

My mistake, we are running 9.0 Vitaliy as 9.5 isn't even released..
tommmoe
Influencer
 
Posts: 20
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 05, 2016 11:27 pm
Full Name: Tom

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby Vitaliy S. » Thu Oct 27, 2016 11:26 am

That's what I've thought, but even Veeam B&R v9 is not supported yet (based on the topic above) ;)
Vitaliy S.
Veeam Software
 
Posts: 19369
Liked: 1087 times
Joined: Mon Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov

Re: Fail to configure backup to VBR 9.5 Server

Veeam Logoby FabioM » Fri Oct 28, 2016 2:33 pm 1 person likes this post

Hello,
I haven't solved it 'cause my lab was "formatted" :)
I was never able to backup from VAL to my VBR9.5 but I think I had some network issues in my lab ... I'll create a new lab and will test it again when i have a little time for it.
FabioM
Veeam ProPartner
 
Posts: 34
Liked: 4 times
Joined: Mon Sep 23, 2013 10:27 am
Full Name: Fábio Mendonça

Next

Return to Veeam Agent for Linux



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests