Issue while recovering, NFS point

Backup agent for Linux servers and workstations on-premises or in the public cloud

Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby jorgedlcruz » Fri Jun 24, 2016 8:38 am

Hi guys,
I have the next issue while trying to recover using the Recovery ISO, if I choose NFS I see the next error:
Image

If I return and choose CIFS, same QNAP, it works.

Can you help me?
jorgedlcruz
Veeam Vanguard
 
Posts: 105
Liked: 44 times
Joined: Fri Jul 17, 2015 6:54 pm
Full Name: Jorge de la Cruz Mingo

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby vmniels » Fri Jun 24, 2016 9:03 am

Looks like the NFS service isn't running and therefor can't connect to it. Did you by any chance tried to restart the recovery media and try again?
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1444
Liked: 319 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby PTide » Fri Jun 24, 2016 10:45 am

Have you tried to mount the NFS share manually via shell using mount.nfs? I'm curious if that works.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2886
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby jorgedlcruz » Sun Jun 26, 2016 5:14 pm

Hi guys,
I have tried multiple times, never works, if you go back and select CIFS instead works, so this is an issue that should be addressed on the ISO :) Try it on your side

Best regards
jorgedlcruz
Veeam Vanguard
 
Posts: 105
Liked: 44 times
Joined: Fri Jul 17, 2015 6:54 pm
Full Name: Jorge de la Cruz Mingo

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby vmniels » Sun Jun 26, 2016 5:16 pm

Will look into it. Thanks for testing.
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1444
Liked: 319 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby PTide » Mon Jun 27, 2016 2:44 pm

I got the same error only once, although after I performed a VM reset NFS mounts worked fine on the very same VM and iso. Played around with VM settings but never managed to catch the error again.

Could you please share the VM settings (hardware version, network settings etc) as well as the info about your Hypervisor?

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2886
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby Paolo69 » Wed Jun 29, 2016 12:19 pm

I have the same error.
Rebooted the VM several times, tried to manually configure via command line but I always get same error: rpc.statd is not running.

Any help really appreciated.
Paolo69
Veeam Vanguard
 
Posts: 1
Liked: never
Joined: Mon Nov 24, 2014 1:54 pm
Location: Italy
Full Name: Paolo Valsecchi

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby PTide » Thu Jun 30, 2016 5:27 pm

UPDATE:

I got the same error when I was trying to connect to CentOS 7.2 NFS share. However when I tried to connect to another NFS (RHEL 7.2) NFS share everything worked fine for the same VM and .iso. Could you double check if the error persists for different NFS servers please?

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2886
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby jorgedlcruz » Sat Jul 02, 2016 2:38 am

Hi PTide,
The NFS share comes from a QNAP, I don't have any other NAS to try, I can deploy a NFS on Ubuntu and try.

Best regards
jorgedlcruz
Veeam Vanguard
 
Posts: 105
Liked: 44 times
Joined: Fri Jul 17, 2015 6:54 pm
Full Name: Jorge de la Cruz Mingo

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby iwishiwasbisu » Sat Jul 16, 2016 5:45 am

Hello,

I'm having a similar issue restoring from an Openmediavault NFS share. I tried restoring to a VM in ovirt 4.1.0 and then in VMware ESXI 6.0.0. I tried mounting the share in command line with:

mount.nfs -o nolock SERVER_IP:/export/share /mnt/veeam
and it comes back with Protocol not supported.

If I run it without -o nolock,
it comes mount(2): No such file or directory.

The VM is a CentOS 7.2 VM and backups run just fine.
iwishiwasbisu
Lurker
 
Posts: 2
Liked: 1 time
Joined: Fri Jul 15, 2016 3:14 am

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby PTide » Sun Jul 17, 2016 12:06 pm

Hi,

I'm having a similar issue restoring from an Openmediavault NFS share. I tried restoring to a VM in ovirt 4.1.0 and then in VMware ESXI 6.0.0. I tried mounting the share in command line with:

Could you please try to connect to some other NFS share from recovery media to see of the error occurs?

Thanks!
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2886
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Issue while recovering, NFS point

Veeam Logoby iwishiwasbisu » Sun Jul 17, 2016 9:32 pm 1 person likes this post

I was able to connect to my Rockstar (CentOS7 based) NFS share just fine. Looks like it has to do with Openmediavault.
iwishiwasbisu
Lurker
 
Posts: 2
Liked: 1 time
Joined: Fri Jul 15, 2016 3:14 am


Return to Veeam Agent for Linux



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests