No repositories showing when configuring a backup

Backup agent for Linux servers and workstations on-premises or in the public cloud

No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby Iain_Green » Fri Jan 13, 2017 12:29 pm

Testing the Linux agent on Veeam 9.5
Have successfully installed the Linux Agent on a Centos 6 VM and install a 30 test license.

When I configure a job to point to Veeam and provide credentials no repositories appear for me to select in the GUI?
I have 6 so am surprise none are showing?

Under configuration settings I have selected Server also.

Am I missing something?
Many thanks

Iain Green
Iain_Green
Service Provider
 
Posts: 76
Liked: 3 times
Joined: Fri Dec 05, 2014 2:13 pm
Full Name: Iain Green

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby Iain_Green » Fri Jan 13, 2017 12:34 pm

Figured Out.. .can't use SOBRs!

Do you know when these will be available?
Many thanks

Iain Green
Iain_Green
Service Provider
 
Posts: 76
Liked: 3 times
Joined: Fri Dec 05, 2014 2:13 pm
Full Name: Iain Green

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby vmniels » Fri Jan 13, 2017 12:56 pm

This is planned in a future release (be it a patch or a next version).
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1517
Liked: 328 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby andy204 » Tue Jan 17, 2017 11:36 am

Hello,

any details on this? Until summer? This year? we would be very interested in this feature. To be more accurate: we have no normal repositories :)

thank you for your response

regards
Andreas
andy204
Lurker
 
Posts: 2
Liked: never
Joined: Sun Sep 20, 2015 7:53 pm

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby PTide » Thu Jan 19, 2017 2:27 pm

Hi,

SOBR support will be introduced this year.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby francs » Fri Jan 20, 2017 11:15 am

Please add my vote for Scaled out backup repositories support for the Linux agent
francs
Novice
 
Posts: 9
Liked: never
Joined: Tue Mar 20, 2012 8:54 am

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby svenh » Wed Jan 25, 2017 12:43 pm

PTide wrote:SOBR support will be introduced this year.


While I knew that SOBR are not currently supported with VAL, I also have normal Repositories connected to my B&R instance and they also do not show up during configuration. Is this also a known problem?
svenh
Enthusiast
 
Posts: 26
Liked: 5 times
Joined: Thu Jan 21, 2016 12:56 pm
Location: Germany
Full Name: Sven Hartge

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby vmniels » Wed Jan 25, 2017 12:48 pm

Did you configure the agent permissions on the normal repo?
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1517
Liked: 328 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby svenh » Wed Jan 25, 2017 1:29 pm

vmniels wrote:Did you configure the agent permissions on the normal repo?


:oops: I read the documentation twice, but this is something I obviously missed.
svenh
Enthusiast
 
Posts: 26
Liked: 5 times
Joined: Thu Jan 21, 2016 12:56 pm
Location: Germany
Full Name: Sven Hartge

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby davis_b » Mon Jan 30, 2017 9:40 pm

I am having the same issue only I am not using a SOBR. I am trying to connect to my VB&R server and using only a standard backup repo.

I am able to get the Linux agent to connect with the VB&R server, but when I try to list the repos available, there are none.

I just applied to 9.5 update 1 because I saw in the documentation this is required. Still the same issue.

Idea?
davis_b
Influencer
 
Posts: 10
Liked: never
Joined: Tue Jan 03, 2017 3:11 pm
Full Name: Brent Davis

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby PTide » Tue Jan 31, 2017 10:16 am

Hi,

The same question - have you allowed Agents to access the repository?

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby davis_b » Tue Jan 31, 2017 3:04 pm

meant to mention that as well. Yes I do have the permissions setup already. I know the permissions are working because I am using the same account for Windows agents and they see the repositories just fine.
davis_b
Influencer
 
Posts: 10
Liked: never
Joined: Tue Jan 03, 2017 3:11 pm
Full Name: Brent Davis

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby PTide » Tue Jan 31, 2017 3:58 pm

If the repository does not belong to the group of repos that are not supported (DataDomain DDboost, HPE StoreOnce, Exagrid, Cloud, SOBR), the please open a case with support team and post your case ID here.

Thank you
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby davis_b » Tue Jan 31, 2017 4:08 pm

Oh, well my repositories are backing up to Data Domain. I didn't see that in the documentation as a limitation until just now. I was following the "using with Veeam backup & replication" route in the documentation, which didn't state this limitation. The note was found under "creating backup job with backup job wizard" which I was configuring via cli.

That would explain it then.

Do you know when/if Data Domain DDBoost will be supported?

thanks!
davis_b
Influencer
 
Posts: 10
Liked: never
Joined: Tue Jan 03, 2017 3:11 pm
Full Name: Brent Davis

Re: No repositories showing when configuring a backup

Veeam Logoby PTide » Wed Feb 01, 2017 10:18 am

Unfortunately the only thing I can tell you now is that it probably won't be supported at least until the end of 2017

Thank you
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Next

Return to Veeam Agent for Linux



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests