recovery-media iso - won't boot

Backup agent for Linux servers and workstations on-premises or in the public cloud

recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby houla » Fri Jul 22, 2016 1:41 am

- CentOS7 on vmware hypervisor 6.0 v2
- VAL installed on CentOS, all dependencies met/ok
- Backups created across LAN via CIFS ok
- Recovery-media iso bound to virtual cd drive, set as 1st boot dev, set to pwr on + connect at boot
- Errors out with 'No operating system found' and boots to CentOS
- Can install other vms from other iso files bound as above

Any suggestions would be appreciated - thanks.
houla
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 19, 2016 7:37 pm
Full Name: Mickey McCurdy

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby vmniels » Fri Jul 22, 2016 9:08 am

How did you mount the iso to the virtual cd drive? Did you upload it on a datastore? Or did you try passthrough? Could you try to get the iso from the zip file and upload it to another datastore and test it again, just to make sure nothing is wrong with the ISO you are using right now?
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1444
Liked: 319 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby PTide » Fri Jul 22, 2016 9:13 am

Hi,

Also I'm curious what's the boot firmware specified in the VM's options - BIOS or EFI? If the latter then it's a known bug - the current version of recovery media just won't boot.

Thanks
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2886
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby houla » Fri Jul 22, 2016 4:22 pm

vmniels wrote:How did you mount the iso to the virtual cd drive? Did you upload it on a datastore? Or did you try passthrough? Could you try to get the iso from the zip file and upload it to another datastore and test it again, just to make sure nothing is wrong with the ISO you are using right now?


The iso was/is uploaded to the datastore - in the settings for the vm, the cd drive is 'pointed' to the correct iso in the datastore, is not set to passthrough, and the virtual device node is IDE cd/dvd drive 1 - setting to passthrough while in the config window does not hold and reverts back to Emulate IDE after clicking OK.

We will try another copy of the iso from the zip package.

Thanks
houla
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 19, 2016 7:37 pm
Full Name: Mickey McCurdy

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby houla » Fri Jul 22, 2016 4:24 pm

PTide wrote:Hi,

Also I'm curious what's the boot firmware specified in the VM's options - BIOS or EFI? If the latter then it's a known bug - the current version of recovery media just won't boot.

Thanks


In the boot options tab of the vm settings, BIOS is selected, not EFI
houla
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 19, 2016 7:37 pm
Full Name: Mickey McCurdy

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby houla » Fri Jul 22, 2016 7:29 pm 1 person likes this post

Replacing the iso file with a fresh copy did the trick - and were were able to restore our test backup job (volume) via cifs.

Thanks again.
houla
Novice
 
Posts: 5
Liked: 1 time
Joined: Tue Jul 19, 2016 7:37 pm
Full Name: Mickey McCurdy

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby vmniels » Fri Jul 22, 2016 11:45 pm

Happy testing. Looking forward to your feedback.
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1444
Liked: 319 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

[MERGED] Is the Restore ISO UEFI compatible?

Veeam Logoby WayneF1 » Mon Aug 15, 2016 5:06 pm

I am testing restoring an entire VM to Microsoft Hyper-V Virtual Machine but I am not able to boot the ISO as it says it media is not UEFI compatible file system. Is this a known issue? Is the restore media suppose to be UEFI compatible and will it be in the future?

Image
WayneF1
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jul 27, 2016 7:00 pm
Full Name: Wayne Edgar

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby vmniels » Mon Aug 15, 2016 5:13 pm

Is this a gen2 vm? UEFI will ofcourse be fully supported with GA release.
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1444
Liked: 319 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby WayneF1 » Mon Aug 15, 2016 8:54 pm

Yes it is a Gen2 VM. Should I be only testing with Gen1 VMs for now?

It sounds like you are saying it is known that the recovery ISO is not UEFI bootable currently but it is planned to be.
WayneF1
Novice
 
Posts: 4
Liked: never
Joined: Wed Jul 27, 2016 7:00 pm
Full Name: Wayne Edgar

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby vmniels » Mon Aug 15, 2016 8:56 pm

I can't confirm it right now if it supported in the beta :-). Just saying that if it is a known issue right now it will work in the GA version. Gen2 VM's should allow it as Gen1 doesn't if I am correct. Will have to test it and get back to you if it is a known issue or not.
VCP-DCV
Veeam Certified Engineer
http://foonet.be
vmniels
Veeam Software
 
Posts: 1444
Liked: 319 times
Joined: Mon Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen

Re: recovery-media iso - won't boot

Veeam Logoby PTide » Tue Aug 16, 2016 10:18 am

It sounds like you are saying it is known that the recovery ISO is not UEFI bootable currently but it is planned to be.
Yes, it's a known bug with beta recovery meda .iso
PTide
Veeam Software
 
Posts: 2886
Liked: 236 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm


Return to Veeam Agent for Linux



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests