Standalone backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)
Post Reply
TommySharp
Novice
Posts: 6
Liked: never
Joined: Dec 08, 2015 1:06 am
Full Name: Tommy Sharp
Contact:

Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by TommySharp » Dec 08, 2015 1:11 am

I'm just testing out VEB as an alternative to my old WHS2011 server.

It has been backing up a Window7 64bit machine for a few days now and I thought I'd try a restore. The bare metal restore of the full system works fine but when rebooting the machine window's tries to start and then says there is an error and wants me to run system repair etc....

Anyone got any advice?

WHS2011 did not manage to backup this machine properly because of some UEFI stuff which I don't fully understand... Maybe it's related?

Vitaliy S.
Product Manager
Posts: 23001
Liked: 1557 times
Joined: Mar 30, 2009 9:13 am
Full Name: Vitaliy Safarov
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by Vitaliy S. » Dec 08, 2015 11:35 am

Hi Tommy,

Are you restoring to the same hardware or another device?

Thanks!

Dima P.
Product Manager
Posts: 10539
Liked: 858 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by Dima P. » Dec 08, 2015 1:21 pm

Hi,

Specifically interested was the recovery media created on the very same machine you are trying to restore?

TommySharp
Novice
Posts: 6
Liked: never
Joined: Dec 08, 2015 1:06 am
Full Name: Tommy Sharp
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by TommySharp » Dec 08, 2015 7:23 pm

Sorry, yes the recovery media was made on the exact machine. And I'm trying to restore to the same machine.

The restore process actually works fine with no errors and it restores both a 100mb partition and my 32GB partition. Says everything went fine and asks me to reboot.

On reboot windows says there is a problem with my installation and I need to try run the system recovery tool. I let that run but it doesn't find/fix anything.

Dima P.
Product Manager
Posts: 10539
Liked: 858 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by Dima P. » Dec 09, 2015 11:08 am

TommySharp,

Thanks! Can you check if the restore log was placed to the backup repository (it should be in the very same folder after recovery) and if it’s there share it with me via OneDrive or Dropbox? Thanks

TommySharp
Novice
Posts: 6
Liked: never
Joined: Dec 08, 2015 1:06 am
Full Name: Tommy Sharp
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by TommySharp » Dec 09, 2015 7:30 pm

Hi this should be the log files....

https://www.dropbox.com/s/oje60xhl88o2e ... 3.zip?dl=0

Dima P.
Product Manager
Posts: 10539
Liked: 858 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by Dima P. » Dec 10, 2015 2:19 pm

Thanks! Downloaded and shared with QA - I'll follow up shortly.

Dima P.
Product Manager
Posts: 10539
Liked: 858 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: Bare Metal Restore works fine but machine won't boot

Post by Dima P. » Dec 12, 2015 11:57 pm

Hello Tommy,

According to the logs there might be some driver conflict. Can you please try the following solution and let me know if that works.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests