Endpoint backup interface unavailable over Teamviewer connec

Backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)

Endpoint backup interface unavailable over Teamviewer connec

Veeam Logoby hans_lenze » Wed Apr 01, 2015 5:07 pm

So I was working on the pc of my folks when I decided to install Endpoint Backup (just to make sure I would spend less time fixing all the future mishaps).
The installation went fine and the first backup was running in no time. I use Teamviewer to connect to the remote computer because it's easy to explain to my parents to "Just click the blue icon on the desktop!"

However, the interface is just a black square. Not very usefull to see if the previous backup completed succesfully! Backups and restores can be started with the system tray icon so it is semi functional for the moment.
Does the interface use any kind of hardware acceleration? I know that Firefox and Chrome don't show any content when hardware acceleration is enabled.
Can this be turned off for Veeam Endpoint Backup in some registry key?
hans_lenze
Service Provider
 
Posts: 16
Liked: 4 times
Joined: Fri Sep 07, 2012 7:07 am

Re: Endpoint backup interface unavailable over Teamviewer co

Veeam Logoby Dima P. » Wed Apr 01, 2015 5:13 pm

Hello,
I've been thinking if it’s possible to tune the TeamViewer’s color modes to high or true color?
Can this be turned off for Veeam Endpoint Backup in some registry key?

There is no such key, unfortunately.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6253
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Endpoint backup interface unavailable over Teamviewer co

Veeam Logoby millardjk » Tue Apr 07, 2015 3:52 am

I use TeamViewer 10 and don't have any issues with Endpoint Backup's interface.
millardjk
Veeam Vanguard
 
Posts: 93
Liked: 18 times
Joined: Sun Dec 09, 2012 3:50 am
Full Name: Jim Millard

Re: Endpoint backup interface unavailable over Teamviewer co

Veeam Logoby Mike Resseler » Tue Apr 07, 2015 5:09 am

hi Hans_Lenze

I assume you are using teamviewer 9 from the problem statement. 9 has had some issues with certain applications that didn't work and indeed showed the black screen. This not only were only specific applications, but also only on specific graphical cards...

The advice now would be:

* Update drivers of the graphical card
* Play with the advanced Teamviewer settings (did you install the Teamviewer monitor driver?)

But from what I know, this didn't always solved the problem.

If possible, I would follow Jim's suggestion and use Teamviewer 10, that normally should fix it (as far as I am aware I have not read about that specific problem on version 10)

Let us know

Mike
Mike Resseler
Veeam Software
 
Posts: 3164
Liked: 362 times
Joined: Fri Feb 08, 2013 3:08 pm
Location: Belgium, the land of the fries, the beer, the chocolate and the diamonds...
Full Name: Mike Resseler


Return to Veeam Agent for Windows



Who is online

Users browsing this forum: tskimiz and 23 guests