Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)

Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby gonzo99 » Wed Nov 04, 2015 11:53 am

I am installing VEB on several important machines in our domain. On some of them it works perfectly, on one it fails.
It is a Win 8.1 Pro machine, freshly installed and fully patched. There are some other software products installed (Office 2013, IBM Client Access & Lotus Notes). I tried to install with three versions (1.0.0.1954, 1.1.1.212 and 1.1.2.119), but the result is always the same.
When launched the setup program discovers McAfee (Service disabled) and when I click on ok a window appears telling me that Veeam.Setup.Endpoint doesn't work anymore (In german: Veeam.Setup.Endpoint funktioniert nicht mehr) and the installation stops. No more information on the screen.

Only the windows application log tells more, it throws out two errors:

Code: Select all
Protokollname: Application
Quelle:        .NET Runtime
Datum:         04.11.2015 12:40:52
Ereignis-ID:   1026
Aufgabenkategorie:Keine
Ebene:         Fehler
Schlüsselwörter:Klassisch
Benutzer:      Nicht zutreffend
Computer:     PC.domain
Beschreibung:
Anwendung: Veeam.Setup.Endpoint.dat
Frameworkversion: v4.0.30319
Beschreibung: Der Prozess wurde aufgrund eines Ausnahmefehlers beendet.
Ausnahmeinformationen: Ausnahmecode c0000005, Ausnahmeadresse 0000000000000000

Ereignis-XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name=".NET Runtime" />
    <EventID Qualifiers="0">1026</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>0</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-11-04T11:40:52.000000000Z" />
    <EventRecordID>1568</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>PC.domain</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>Anwendung: Veeam.Setup.Endpoint.dat
Frameworkversion: v4.0.30319
Beschreibung: Der Prozess wurde aufgrund eines Ausnahmefehlers beendet.
Ausnahmeinformationen: Ausnahmecode c0000005, Ausnahmeadresse 0000000000000000
</Data>
  </EventData>
</Event>


and

Code: Select all
Protokollname: Application
Quelle:        Application Error
Datum:         04.11.2015 12:40:52
Ereignis-ID:   1000
Aufgabenkategorie:(100)
Ebene:         Fehler
Schlüsselwörter:Klassisch
Benutzer:      Nicht zutreffend
Computer:      PC.domain
Beschreibung:
Name der fehlerhaften Anwendung: Veeam.Setup.Endpoint.dat, Version: 1.1.2.119, Zeitstempel: 0x560a23b9
Name des fehlerhaften Moduls: unknown, Version: 0.0.0.0, Zeitstempel: 0x00000000
Ausnahmecode: 0xc0000005
Fehleroffset: 0x0000000000000000
ID des fehlerhaften Prozesses: 0x708
Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01d116f5a8e61f8b
Pfad der fehlerhaften Anwendung: C:\c_alt\EndPoint\Suite\Veeam.Setup.Endpoint.dat
Pfad des fehlerhaften Moduls: unknown
Berichtskennung: e6b8c847-82e8-11e5-825a-2c44fd3645c3
Vollständiger Name des fehlerhaften Pakets:
Anwendungs-ID, die relativ zum fehlerhaften Paket ist:
Ereignis-XML:
<Event xmlns="http://schemas.microsoft.com/win/2004/08/events/event">
  <System>
    <Provider Name="Application Error" />
    <EventID Qualifiers="0">1000</EventID>
    <Level>2</Level>
    <Task>100</Task>
    <Keywords>0x80000000000000</Keywords>
    <TimeCreated SystemTime="2015-11-04T11:40:52.000000000Z" />
    <EventRecordID>1569</EventRecordID>
    <Channel>Application</Channel>
    <Computer>pc.domain</Computer>
    <Security />
  </System>
  <EventData>
    <Data>Veeam.Setup.Endpoint.dat</Data>
    <Data>1.1.2.119</Data>
    <Data>560a23b9</Data>
    <Data>unknown</Data>
    <Data>0.0.0.0</Data>
    <Data>00000000</Data>
    <Data>c0000005</Data>
    <Data>0000000000000000</Data>
    <Data>708</Data>
    <Data>01d116f5a8e61f8b</Data>
    <Data>C:\c_alt\EndPoint\Suite\Veeam.Setup.Endpoint.dat</Data>
    <Data>unknown</Data>
    <Data>e6b8c847-82e8-11e5-825a-2c44fd3645c3</Data>
    <Data>
    </Data>
    <Data>
    </Data>
  </EventData>
</Event>


Now I am at the end of my wisdom. As a B&R licensee I can submit a support case, but proably there's a workaround available.
gonzo99
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 11:26 am

Re: Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby PTide » Wed Nov 04, 2015 12:02 pm

Hi,

Have you seen this article already?

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby gonzo99 » Wed Nov 04, 2015 12:11 pm

Thanks for your reply, but as I've written above the AV service is completely disabled. So there is no AV scanning active.
Until now I have installed VEB on five machines of the same type and OS and disabling the service was sufficient for installing the product on all of them.
On this machine the setup doesn't even start and I don't believe that this problem is AV-related.

Anyway, I have read the article you have linked and I have the appropriate exclusions defined on the EPO server and they have been pushed to the machines.
gonzo99
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 11:26 am

Re: Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby PTide » Wed Nov 04, 2015 12:24 pm

Please open a case with support so they can take a closer look at your environment.

Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm

Re: Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby gonzo99 » Wed Nov 04, 2015 12:56 pm

Done - Case ID is 01099609
gonzo99
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 11:26 am

Re: Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby gonzo99 » Thu Nov 05, 2015 12:12 pm

The supporter asked if I have disabled the AV scanner as the setup proposed.... of course all AV services are disabled, that's what I've told them in the submit case text.
Later one try to install was successful, but I don't know what made VEB to change it's mind, I didn't change anything except several reboots. Then I mailed to the support that they can close this case, but that was jumped too short.

After installation I was able to configure VEB and let it backup the machine. So far so good, but after a reboot the tray icon crashed whenever I tried to touch it with the mouse and I received these errors:
Code: Select all
Protokollname: Application
Quelle:        .NET Runtime
Datum:         04.11.2015 17:48:01
Ereignis-ID:   1026
Aufgabenkategorie:Keine
Ebene:         Fehler
Schlüsselwörter:Klassisch
Benutzer:      Nicht zutreffend
Computer:      PC.name
Beschreibung:
Anwendung: Veeam.EndPoint.Tray.exe
Frameworkversion: v4.0.30319
Beschreibung: Der Prozess wurde aufgrund eines Ausnahmefehlers beendet.
Ausnahmeinformationen: Ausnahmecode c0000005, Ausnahmeadresse 0000000000000000


and this one:
Code: Select all
Protokollname: Application
Quelle:        Application Error
Datum:         04.11.2015 17:48:01
Ereignis-ID:   1000
Aufgabenkategorie:(100)
Ebene:         Fehler
Schlüsselwörter:Klassisch
Benutzer:      Nicht zutreffend
Computer:      PC.name
Beschreibung:
Name der fehlerhaften Anwendung: Veeam.EndPoint.Tray.exe, Version: 1.1.2.119, Zeitstempel: 0x560a1f89
Name des fehlerhaften Moduls: unknown, Version: 0.0.0.0, Zeitstempel: 0x00000000
Ausnahmecode: 0xc0000005
Fehleroffset: 0x0000000000000000
ID des fehlerhaften Prozesses: 0xf14
Startzeit der fehlerhaften Anwendung: 0x01d11720909ddf0f
Pfad der fehlerhaften Anwendung: C:\Program Files\Veeam\Endpoint Backup\Veeam.EndPoint.Tray.exe
Pfad des fehlerhaften Moduls: unknown
Berichtskennung: ced492a0-8313-11e5-825b-2c44fd3645c3
Vollständiger Name des fehlerhaften Pakets:
Anwendungs-ID, die relativ zum fehlerhaften Paket ist:


Uninstall and re-install lead to the same errors as in my first post, no way to start the setup. No matter what I try, uninstall every piece of software except Office 2013, repair the net.framework installation with DISM and some tools, nothing.

At this point I give up, I have lost a lot of time and this machine is needed urgently. IMHO there is a problem with software installed after initial OS setup, I tried to install on a naked 8.1 and that went through without problems. Probably a MS patch or fix, I cannot put my fingers on that.
gonzo99
Novice
 
Posts: 8
Liked: 1 time
Joined: Wed Nov 04, 2015 11:26 am

Re: Installation fails - Veeam.Setup.Endpoint.dat

Veeam Logoby PTide » Thu Nov 05, 2015 3:34 pm

Please keep working with support team based on their availability. Thank you.
PTide
Veeam Software
 
Posts: 3022
Liked: 247 times
Joined: Tue May 19, 2015 1:46 pm


Return to Veeam Agent for Windows



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests