System/hidden partitions not showing up

Backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)

System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 12:33 pm

When I go into the 'Volume Backup' mode and check the "Show system and hidden volumes" check box, none of the system/hidden partitions show up. All I see are my primary drive letters, C:, G:, and H.
I'm concerned that since those partitions are not showing up and I cannot select them for inclusion, that I will not be able to perform a bare metal restore.
This is a Windows 7 x64 machine and I have used other backup software that does see the partitions, so I know they are there.
The reason I am using the Volume backup is because I only want C: and the system partition to be backed up, I do not want my other drives included.

I have tried to use the 'Report an issue' option through the software, but it says my email address is not valid, so I click 'register', it sends me a verification email, I follow the directions, come back and try again but it still tells me my email is invalid.

Please fix your email registration system so that I can use the 'Report an Issue' to submit reports via that channel as well.
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 12:37 pm

Hi chaycock,

Is the email address you are referring to is the same for this forum account? Thanks.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 12:40 pm

Yes, it is the same email address that is attached to my forum account here. When I login here, I login with my username 'chaycock', not my email address, however, my account profile has my email address listed.
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 12:46 pm

I just tried it again and was able to submit a case via the software, so whatever you did, thanks!
The case number is 01860010.
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 1:07 pm

So do you have any comment on my actual problem/issue?
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 1:44 pm

Glad to hear you were able to open a support case. Regarding the issue, can you clarify what volumes you see in your disk manager and what volumes are missing under volume level backup?
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 2:34 pm

As I said, the "System Reserved" volume is not showing up, only the driver letters. When looking in disk manager, everything shows up. Also, if the "System Reserved" volume was missing, the computer would not boot, so I know it is there.
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 3:12 pm

Thank you. Need to check the logs, so kindly keep working with the support team. I've asked QA team to check your case as well.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 3:48 pm

chaycock,

Can you do us a favor and share a screenshot of disk part outputs? To start disk part, open a command prompt type in diskpart. Run the following commands:

1.list disk
It should display the list of your volumes. Make a screenshot

2.list volume
It should display the list of your partitions. Make a screenshot
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 4:02 pm

How do I attach screenshots to a forum post?

Code: Select all
DISKPART> list disk

  Disk ###  Status         Size     Free     Dyn  Gpt
  --------  -------------  -------  -------  ---  ---
  Disk 0    Online          931 GB      0 B
  Disk 1    Online          931 GB   100 MB
  Disk 2    Online         1863 GB      0 B

DISKPART> list volume

  Volume ###  Ltr  Label        Fs     Type        Size     Status     Info
  ----------  ---  -----------  -----  ----------  -------  ---------  --------
  Volume 0     D                       DVD-ROM         0 B  No Media
  Volume 1                             DVD-ROM         0 B  No Media
  Volume 2     F                       DVD-ROM         0 B  No Media
  Volume 3     E                       DVD-ROM         0 B  No Media
  Volume 4     B   Backups      NTFS   Partition    931 GB  Healthy
  Volume 5     C                NTFS   Partition    931 GB  Healthy    System
  Volume 6     G   B1           NTFS   Partition   1863 GB  Healthy
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 4:19 pm

That’s good - thanks. According to this output your OS does not have system reserved partition at all, so I assume your operating system is booted directly from the volume C.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 4:21 pm

The odd thing is, when you look at Disk Management, you do see a 100mb partition, although it says "unallocated".

Also, for future reference, if I want to post a screenshot in the forum (a graphic image), how do I go about doing that?
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 4:32 pm

Unallocated space is an empty space on your drive. System Reserved, EFI or any recovery partition are displayed as a regular partition with some space being occupied.

For pasting screenshots use an IMG tag in conjunction with link that leads to your picture.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby chaycock » Fri Jul 22, 2016 4:58 pm

Thank you for your quick responses and helpful information, you guys are top notch!
chaycock
Enthusiast
 
Posts: 63
Liked: 13 times
Joined: Fri Jul 15, 2016 4:51 pm
Full Name: Carlton Haycock

Re: System/hidden partitions not showing up

Veeam Logoby Dima P. » Fri Jul 22, 2016 5:19 pm

You are welcome! If any questions arise - do not hesitate asking.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6242
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Veeam Agent for Windows



Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 9 guests