Update VEB to 1.5

Backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)

Update VEB to 1.5

Veeam Logoby Pat490 » Thu Mar 17, 2016 1:11 pm

Now that VEB 1.5 is officially released... how do I update? Is it as easy as updating VBR? Just install over the old version? Does it require a reboot of the client?
Pat490
Expert
 
Posts: 135
Liked: 24 times
Joined: Tue Apr 28, 2015 7:18 am
Location: Germany
Full Name: Patrick

Re: Update VEB 1.5

Veeam Logoby JaxIsland7575 » Thu Mar 17, 2016 2:06 pm 1 person likes this post

You can download the install directly from the website and run the installer on top of the existing version. It will detect and upgrade.

I did not have to reboot any of my Servers or Client machines. The only warning I received was on a Hyper-V cluster node that the driver can cause CSV degradation so I rebooted those but standard servers and clients did not require a reboot.


Cheers!
VMCE v9
JaxIsland7575
Veeam Vanguard
 
Posts: 364
Liked: 98 times
Joined: Mon Apr 27, 2015 1:59 pm
Location: NY, USA
Full Name: Ryan Jacksland

Re: Update VEB 1.5

Veeam Logoby Dima P. » Thu Mar 17, 2016 2:12 pm 1 person likes this post

Hello Patrick,

Ryan is right. Right now, the manual update procedure is supported – just download the setup file from the website and run the setup. It should update you existing version keeping all the backup history in place.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6249
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov

Re: Update VEB to 1.5

Veeam Logoby Pat490 » Thu Mar 17, 2016 2:51 pm 1 person likes this post

sounds great. thanks for the replies.
Pat490
Expert
 
Posts: 135
Liked: 24 times
Joined: Tue Apr 28, 2015 7:18 am
Location: Germany
Full Name: Patrick

Re: Update VEB to 1.5

Veeam Logoby Pat490 » Mon Mar 21, 2016 10:15 am 2 people like this post

the updates of VEB to 1.5 worked like a charm! no problems, no reboot! well done!
Pat490
Expert
 
Posts: 135
Liked: 24 times
Joined: Tue Apr 28, 2015 7:18 am
Location: Germany
Full Name: Patrick

Re: Update VEB to 1.5

Veeam Logoby mkaec » Mon Mar 21, 2016 8:58 pm

On the system I tried it on, I had to reboot before running the install. Before that the install was failing with an MSI error. It was fine after the reboot.
mkaec
Expert
 
Posts: 179
Liked: 48 times
Joined: Thu Jul 16, 2015 1:31 pm
Full Name: Marc K

Re: Update VEB to 1.5

Veeam Logoby JaxIsland7575 » Mon Mar 21, 2016 9:03 pm 1 person likes this post

Marc,
Did you have any outstanding windows updates or other installs that required a reboot? I know if updates are pending a reboot the installer will fail until the reboot is resolved. Did you catch a screenshot of the error?
VMCE v9
JaxIsland7575
Veeam Vanguard
 
Posts: 364
Liked: 98 times
Joined: Mon Apr 27, 2015 1:59 pm
Location: NY, USA
Full Name: Ryan Jacksland

Re: Update VEB to 1.5

Veeam Logoby Dima P. » Mon Mar 21, 2016 9:30 pm

True story. Setup checks the operating system is not sitting in ‘pending for reboot’ state and may ask to reboot if its required by OS.
Dima P.
Veeam Software
 
Posts: 6249
Liked: 440 times
Joined: Mon Feb 04, 2013 2:07 pm
Location: SPb
Full Name: Dmitry Popov


Return to Veeam Agent for Windows



Who is online

Users browsing this forum: Yahoo [Bot] and 14 guests