Standalone backup agent for Microsoft Windows servers and workstations (formerly Veeam Endpoint Backup FREE)
Post Reply
TheJourney
Influencer
Posts: 14
Liked: 4 times
Joined: Dec 10, 2009 8:44 pm
Full Name: Sam Journagan
Contact:

WMI Error during Job setup

Post by TheJourney » Jun 16, 2015 6:53 pm 1 person likes this post

"WMI method call failed"

Veeam endpoint on a Windows 2008 R2 server.

Error occurs after selecting drive then clicking Next, under volume level backup. Have rebuilt WMI several times. Any suggestions on what to try?

Code: Select all

[16.06.2015 13:19:44] <04> Info     '
[16.06.2015 13:19:44] <01> Info     VolumeId = 361a4f92-c55a-11e1-8089-806e6f6e6963, Length = 299966283776, Roles = System, Boot, Mount points = 'C:\'; VolumeId = b1fbd8be-eef7-44d8-807b-ebb08d354076, Length = 27004894183424, Roles = None, Mount points = 'D:\'; 
[16.06.2015 13:19:44] <01> Info     Resolving volumes and partitions
[16.06.2015 13:19:44] <01> Info         Found disk: C:\
[16.06.2015 13:19:44] <01> Info         Found disk: D:\
[16.06.2015 13:19:45] <01> Info     VolumeId = 361a4f92-c55a-11e1-8089-806e6f6e6963, Length = 299966283776, Roles = System, Boot, Mount points = 'C:\'; VolumeId = b1fbd8be-eef7-44d8-807b-ebb08d354076, Length = 27004894183424, Roles = None, Mount points = 'D:\'; 
[16.06.2015 13:19:45] <01> Info     Resolving volumes and partitions
[16.06.2015 13:19:45] <01> Info         Found disk: C:\
[16.06.2015 13:19:45] <01> Info         Found disk: D:\
[16.06.2015 13:20:05] <01> Info             [wmi(localhost)] Opening WMI namespace 'root' on server 'localhost'. Account: '<current>'.
[16.06.2015 13:20:06] <01> Info             [wmi(localhost)] Opening WMI namespace 'root\CIMV2' on server 'localhost'. Account: '<current>'.
[16.06.2015 13:20:06] <01> Info             [wmi(localhost)] Opening WMI namespace 'root\CIMV2\Security' on server 'localhost'. Account: '<current>'.
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error    WMI method call failed.   at Veeam.Backup.Common.CExceptionUtil.RegenTraceExc(Exception originalExc, String formatString, Object[] args)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.Backup.Common.CWMIInvoker.RegenTraceWmiExc(ManagementException exc)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.Backup.Common.EnvironmentEx.GetBiosUuid(Boolean invert)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.EndPoint.CBitlockerHelper..ctor()
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.EndPoint.Backup.UI.CEpSourceChecker.GetBitLockedVolumesAndDrives(IItem[] items)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.EndPoint.Backup.UI.CEpSourceChecker.CheckBitLockedItems(IItem[] includedItems)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.EndPoint.Backup.UI.BackupWizard.ValidateVolumeBackupSource()
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.EndPoint.Backup.UI.BackupWizard._wizard_BeforeSwitchPages(Object sender, BeforeSwitchPagesEventArgs e)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error    Critical error    at System.Management.ManagementException.ThrowWithExtendedInfo(ManagementStatus errorCode)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at System.Management.ManagementPath.GetManagementPath(IWbemClassObjectFreeThreaded wbemObject)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at System.Management.ManagementObject.GetManagementObject(IWbemClassObjectFreeThreaded wbemObject, ManagementScope scope)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at System.Management.ManagementBaseObject.GetBaseObject(IWbemClassObjectFreeThreaded wbemObject, ManagementScope scope)
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at System.Management.ManagementObjectCollection.ManagementObjectEnumerator.System.Collections.IEnumerator.get_Current()
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at System.Linq.Enumerable.<OfTypeIterator>d__aa`1.MoveNext()
[16.06.2015 13:20:06] <01> Error       at Veeam.Backup.Common.EnvironmentEx.GetBiosUuid(Boolean invert)
[16.06.2015 13:31:22] <01> Info       HelpProviders count: 0, Remove HelpProvider for: BackupWizard

JaxIsland7575
Veeam Vanguard
Posts: 388
Liked: 105 times
Joined: Apr 27, 2015 1:59 pm
Full Name: Ryan Jacksland
Location: NY, USA
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by JaxIsland7575 » Jun 16, 2015 7:01 pm

You should go ahead and open a support case with Veeam through the control panel from the icon in the system tray. Once you have submitted the case post the case number here to be tracked.

Cheers!
VMCE v9

tbarnettsgf
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jun 05, 2015 6:20 pm
Full Name: Tom Barnett
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by tbarnettsgf » Jun 16, 2015 9:24 pm

I opened a case for the piece of equipment mentioned above by TheJourney.

the case number is 00943583.

Any ideas about what is going on would be appreciated. I had to open the case from a different machine than the one with the problem. It has no internet access.

After the case was opened I sent all the logs to the case ID as an email attachment.

Dear Customer,
Thank you for contacting Veeam Customer Support. Your support case number is 00943583. We will be in touch with you soon.

Mike Resseler
Product Manager
Posts: 5802
Liked: 632 times
Joined: Feb 08, 2013 3:08 pm
Full Name: Mike Resseler
Location: Belgium
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by Mike Resseler » Jun 17, 2015 5:06 am

Tom,

Just to get it straight. You opened a case from your computer, and then emailed the logs from Sams PC to the support case? Is that correct?

Let me know so I can talk to the support team to see if everything is well received

Thanks

Mike

tbarnettsgf
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jun 05, 2015 6:20 pm
Full Name: Tom Barnett
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by tbarnettsgf » Jun 17, 2015 12:01 pm

The computer with the problem is the one I emailed the logs from. Sam was referring to the same computer. It's name is ntcamsys03. It does not have internet access so I opened the case from my own computer and after it was opened I emailed the logs from ntcamsys03. Thanks for the help. Tom

tbarnettsgf
Novice
Posts: 3
Liked: never
Joined: Jun 05, 2015 6:20 pm
Full Name: Tom Barnett
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by tbarnettsgf » Jun 22, 2015 5:53 pm

Is there any new information here?

Dima P.
Product Manager
Posts: 10696
Liked: 879 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by Dima P. » Jun 22, 2015 10:09 pm

Hello Tom,

I’ll check with the support regarding your case investigation results and follow up as soon as possible.

Dima P.
Product Manager
Posts: 10696
Liked: 879 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by Dima P. » Jun 24, 2015 5:17 pm

Hello Tom,
Support team should get in touch with you by now, so kindly, continue the investigation as DEV and QA teams are now involved. Thanks

MarkLomas
Novice
Posts: 6
Liked: 1 time
Joined: Jan 24, 2014 11:49 am
Full Name: Mark Lomas
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by MarkLomas » Sep 28, 2015 11:51 am

I too am experiencing this error.

Did you ever get to the bottom of the problem?

Many thanks
--
Mark Lomas

Dima P.
Product Manager
Posts: 10696
Liked: 879 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by Dima P. » Sep 28, 2015 11:59 am

Hello Mark,
The OP case is still in progress. If you are experiencing the same issue, kindly, open a support case thru Endpoint’s Control Panel > Support. Thanks

floru
Lurker
Posts: 1
Liked: never
Joined: Apr 08, 2016 4:04 pm
Full Name: Lukasz FLo
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by floru » Apr 10, 2016 5:17 pm

Did you get the answers from support

Dima P.
Product Manager
Posts: 10696
Liked: 879 times
Joined: Feb 04, 2013 2:07 pm
Full Name: Dmitry Popov
Location: Prague
Contact:

Re: WMI Error during Job setup

Post by Dima P. » Apr 14, 2016 7:47 am

floru,

It looks like it could be an infrastructure specific, so if you face similar issue, kindly open a support case. Thanks.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 12 guests