Standalone backup agents for Linux and Unix workloads on-premises or in the public cloud
Post Reply
jorgedlcruz
Veeam Software
Posts: 373
Liked: 180 times
Joined: Jul 17, 2015 6:54 pm
Full Name: Jorge de la Cruz
Contact:

Issue while recovering, NFS point

Post by jorgedlcruz »

Hi guys,
I have the next issue while trying to recover using the Recovery ISO, if I choose NFS I see the next error:
Image

If I return and choose CIFS, same QNAP, it works.

Can you help me?
Jorge de la Cruz
Senior Systems Engineer UKI @ Veeam Software

@jorgedlcruz
https://www.jorgedelacruz.es / https://jorgedelacruz.uk
vExpert 2014-2020 / Nutanix Technology Champion 2018-2019 / InfluxAce

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 3679
Liked: 723 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by nielsengelen »

Looks like the NFS service isn't running and therefor can't connect to it. Did you by any chance tried to restart the recovery media and try again?
https://foonet.be

PTide
Product Manager
Posts: 5657
Liked: 555 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by PTide »

Have you tried to mount the NFS share manually via shell using mount.nfs? I'm curious if that works.

Thanks

jorgedlcruz
Veeam Software
Posts: 373
Liked: 180 times
Joined: Jul 17, 2015 6:54 pm
Full Name: Jorge de la Cruz
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by jorgedlcruz »

Hi guys,
I have tried multiple times, never works, if you go back and select CIFS instead works, so this is an issue that should be addressed on the ISO :) Try it on your side

Best regards
Jorge de la Cruz
Senior Systems Engineer UKI @ Veeam Software

@jorgedlcruz
https://www.jorgedelacruz.es / https://jorgedelacruz.uk
vExpert 2014-2020 / Nutanix Technology Champion 2018-2019 / InfluxAce

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 3679
Liked: 723 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by nielsengelen »

Will look into it. Thanks for testing.
https://foonet.be

PTide
Product Manager
Posts: 5657
Liked: 555 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by PTide »

I got the same error only once, although after I performed a VM reset NFS mounts worked fine on the very same VM and iso. Played around with VM settings but never managed to catch the error again.

Could you please share the VM settings (hardware version, network settings etc) as well as the info about your Hypervisor?

Thanks

Paolo69
Veeam Vanguard
Posts: 2
Liked: never
Joined: Nov 24, 2014 1:54 pm
Full Name: Paolo Valsecchi
Location: Italy
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by Paolo69 »

I have the same error.
Rebooted the VM several times, tried to manually configure via command line but I always get same error: rpc.statd is not running.

Any help really appreciated.

PTide
Product Manager
Posts: 5657
Liked: 555 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by PTide »

UPDATE:

I got the same error when I was trying to connect to CentOS 7.2 NFS share. However when I tried to connect to another NFS (RHEL 7.2) NFS share everything worked fine for the same VM and .iso. Could you double check if the error persists for different NFS servers please?

Thanks

jorgedlcruz
Veeam Software
Posts: 373
Liked: 180 times
Joined: Jul 17, 2015 6:54 pm
Full Name: Jorge de la Cruz
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by jorgedlcruz »

Hi PTide,
The NFS share comes from a QNAP, I don't have any other NAS to try, I can deploy a NFS on Ubuntu and try.

Best regards
Jorge de la Cruz
Senior Systems Engineer UKI @ Veeam Software

@jorgedlcruz
https://www.jorgedelacruz.es / https://jorgedelacruz.uk
vExpert 2014-2020 / Nutanix Technology Champion 2018-2019 / InfluxAce

iwishiwasbisu
Lurker
Posts: 2
Liked: 1 time
Joined: Jul 15, 2016 3:14 am

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by iwishiwasbisu »

Hello,

I'm having a similar issue restoring from an Openmediavault NFS share. I tried restoring to a VM in ovirt 4.1.0 and then in VMware ESXI 6.0.0. I tried mounting the share in command line with:

mount.nfs -o nolock SERVER_IP:/export/share /mnt/veeam
and it comes back with Protocol not supported.

If I run it without -o nolock,
it comes mount(2): No such file or directory.

The VM is a CentOS 7.2 VM and backups run just fine.

PTide
Product Manager
Posts: 5657
Liked: 555 times
Joined: May 19, 2015 1:46 pm
Contact:

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by PTide »

Hi,
I'm having a similar issue restoring from an Openmediavault NFS share. I tried restoring to a VM in ovirt 4.1.0 and then in VMware ESXI 6.0.0. I tried mounting the share in command line with:
Could you please try to connect to some other NFS share from recovery media to see of the error occurs?

Thanks!

iwishiwasbisu
Lurker
Posts: 2
Liked: 1 time
Joined: Jul 15, 2016 3:14 am

Re: Issue while recovering, NFS point

Post by iwishiwasbisu » 1 person likes this post

I was able to connect to my Rockstar (CentOS7 based) NFS share just fine. Looks like it has to do with Openmediavault.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: mikeely and 2 guests