Agentless, cloud-native backup for Amazon AWS
Post Reply
cunderwood29
Lurker
Posts: 1
Liked: 1 time
Joined: Aug 14, 2020 3:15 pm
Full Name: Courtney Underwood
Contact:

Issues with Backups failing recently

Post by cunderwood29 » 1 person likes this post

This started in the last couple of weeks where 3 jobs will fail to backup even though the snapshot is successful. They were working fine until the end of July. Other jobs are working perfectly.
Currently running 2.0.0.600. I have opened a support case, but figured I would try to get some insight here as well.

Case #04334227.

The error message is consistent on all 3 of the jobs:

[SQSCloudMsgStream] Timeout awaiting message: message has not been received from sqs

Any help would be appreciated.

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 3731
Liked: 735 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Issues with Backups failing recently

Post by nielsengelen » 1 person likes this post

We have a few more support cases like this at the moment regarding the sqs service. I would advise to wait for support. We will monitor the case as well from our side. Thanks!
https://foonet.be

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 3731
Liked: 735 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Issues with Backups failing recently

Post by nielsengelen » 1 person likes this post

Hi @cunderwood29, looks like the case is still in progress. Please keep working with our support so we can provide a fix to this message.
https://foonet.be

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 3731
Liked: 735 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Issues with Backups failing recently

Post by nielsengelen » 1 person likes this post

Update on this specific error/issue. As this is related to the network configuration setup, please contact Veeam support for assistance to get it resolved.
https://foonet.be

LeeGC
Lurker
Posts: 2
Liked: never
Joined: Feb 15, 2017 12:52 am
Full Name: Lee

Re: Issues with Backups failing recently

Post by LeeGC »

If you are finding yourself here like me, then the fix for the error above as from my tech support case:

Troubleshooting:
-Run the Permissions validator.
-Ensure KB3197 is followed for the VPC setup and Endpoint creation: https://www.veeam.com/kb3197
-Ensure The SQS Endpoint security policy is set to receive and send all traffic from and to everywhere.

Those are the exact notes from the tech.

I followed that Endpoint creation setup doc KB3197 and made my endpoints for an S3 backup. For any inline IAM policy info that the endpoint wizard wanted to create, I used the default Allow * everything. I bound all of the endpoints to a new Security Group that had Allow All Traffic Inbound/Outbound to the Security Groups that my other instances were in (and visa-versa: with those security groups having allow all in/out to this new Security Group). Then I threw in an allow all for the whole subnet where my SSM appliance and VMs were located, and I also threw in the Prefix Lists for good measure. I'm sure I could have locked the SG and IAM down further, but I just wanted it working.

nielsengelen
Veeam Software
Posts: 3731
Liked: 735 times
Joined: Jul 15, 2013 11:09 am
Full Name: Niels Engelen
Contact:

Re: Issues with Backups failing recently

Post by nielsengelen »

Thanks for sharing @LeeGC. Do keep in mind that there may also be other things causing this but it is a good start to follow the provided steps.
https://foonet.be

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest